У розширення кисневої системи Кіцманської лікарні вкладуть ще чотири мільйони

Тут встановлять 105 кисневих точок, наразі лікарня має їх лише 12
14 Грудня 2020

Оновлення централізованого постачання кисню в лікарню (фото лікарні в соцмережах)

Кіцманська центральна районна лікарня на Буковині спрямувала додаткові 4,1 млн грн на розширення системи кисневого постачання. Відтак повне забезпечення закладу кисневими точками коштуватиме 8,5 млн грн.

Перші 4,4 млн грн на реконструкцію кисневої системи ще 29 жовтня виділив департамент капітального будівництва та дорожнього господарства Чернівецької облдержадміністрації. Підряд отримало місцеве ТОВ «Валдероуд». Як пояснив редакції головний лікар Кіцманської лікарні Володимир Хромюк, за ці кошти на території закладу встановлять кисневу станцію американського виробництва. Роботи завершать до 20 грудня.

Через місяць, 10 грудня, Кіцманська лікарня виділила 4,1 млн грн на встановлення трубопроводів від цього обладнання до лікарні. Два договори підписали з ТОВ «Пересувна механізована колона №311».

За словами Володимира Хромюка, труби проведуть до центрального корпусу, інфекційного та дитячого відділень. Так увесь медичний заклад забезпечать подачею кисню. Тут встановлять 105 кисневих точок, наразі лікарня має їх лише 12. Роботи завершать до кінця цього року.

Поточна реконструкція кисневого постачання Кіцманської лікарні – друга за вартістю в Чернівецькій області. Найдорожче розширення кисневої системи коштуватиме у Чернівецькій обласній клінічній лікарні – 9,4 млн грн. Всередині листопада угоду з ТОВ «НВФ «Капітал» на 6,4 млн грн уклав департамент капітального будівництва та дорожнього господарства ЧОДА. А на початку грудня лікарня замовила у цього підрядника робіт ще на 2,9 млн грн. Медики відмовилися розповісти редакції «Наші гроші. Львів» про деталі замовлення.

Про підрядника

Компанія «Пересувна механізована колона №311» зареєстрована 2010 року в Кіцманському районі. Кінцевим бенефіціарним контролером підприємства є Володимир Карвацький, якому також належить будівельне ПП «Кіца мана».

Протягом 2019-2020 років «Пересувна механізована колона №311» отримала державних замовлень на 29 млн грн. Серед її великих підрядів – будівництво амбулаторії за 6,7 млн грн в смт. Лужани та ремонт школи за 4,2 млн грн в селі Южинець Кіцманського району.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.