Запорізькі підприємці «розпиляли» понад півтора мільйона на обігрівачах для немовлят

10 Грудня 2020

Фото ілюстративне. Фото: НСЗУ

Підприємець Дмитро Синявін із Запоріжжя та дружня для нього фірма «Українська інноваційна компанія «Запоріжжя» розіграли 1,6 млн грн на постачанні обігрівачів для немовлят від Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні.

Їх пов’язаність викриває спільний номер телефону та спільна електронна адреса, що вони вказують на тендерних документах – 097-295-46-54 та kyy@dia.zp.ua. Цю електронну адресу в реєстрі юридичних осіб вказав Дмитро Синявін. І її ж використовує ТОВ «Діасервіс», засновником якого є Геннадій Нетяга, який водночас є співзасновником «Української інноваційної компанії «Запоріжжя», що прийшла на тендер в Чернівцях разом із Синявиним.

Окрім того, місцем своєї господарської діяльності Дмитро Синявін вказує офіс на вул. Козака Бабури, 9, де також зареєстрована фірма «УІК «Запоріжжя».

Про тендер

Під час аукціону ні Дмитро Синявін, ні фірма «УІК «Запоріжжя» не знизили своїх пропозицій. Але пропозиція інноваційної компанії була на 6,4 тис. грн дешевшою, її обрали переможцем.

Згідно з угодою, фірма «УІК «Запоріжжя» поставить два обігрівачі для новонароджених Infa Warmer. Це − обладнання японського виробника «Atom Medical Corporation». Один такий апарат коштує 792 тис. грн.

Про учасників

Кінцевим бенефіціарним власником «УІК «Запоріжжя» є мешканець Запоріжжя Геннадій Нетяга, який також володіє медичними підприємствами «Діасервіс» та «Діацентр». Протягом 2019-2020 років підприємство отримало державних замовлень на 14,6 млн грн. Поточна угода з Чернівецькою обласною дитячою клінічною лікарнею – перша в цій області для компанії.

Дмитро Синявін впродовж цього часу уклав угод на 2,5 млн грн. Найдорожче його замовлення – бахіли та комбінезони на 1,9 млн грн для Київського центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.