Обласна швидка допомога поповнить свою автобазу на десять автомобілів

07 Грудня 2020

Зображення з сайту постачальника

Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф придбає десять спецавтомобілів за 19,6 млн грн. Товар поставить ТОВ «Автоспецпром».

Медики отримають спеціалізовані автомобілі типу В на базі Citroen Jumper. Один такий автомобіль коштує 1,96 млн грн.

Транспорт укомплектований ношами для транспортування пацієнта, одним кисневим балоном на 2 тис. літрів та портативним балоном на 400 літрів. Для підтримки дихання в автомобілі буде дихальний мішок, ларингоскоп та аспіратор.

До комплектації «швидкої» також входить обладнання для діагностики: апарат для вимірювання кров’яного артеріального тиску, портативний монітор пацієнта, глюкометр для вимірювання рівня глюкози в крові. А також обладнання для першої медичної допомоги, зокрема дефібрилятор у випадку порушення серцевої діяльності, небулайзер для інгаляційної терапії, електрокардіограф, шприцевий насос.

Нагадаємо, Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф залучений до боротьби з коронавірусною інфекцією. Тут працюють спеціальні бригади, які виїжджають на виклики людей з підозрою на коронавірус.

Автобаза центру

За даними YouControl, центр екстреної медичної допомоги має 178 автомобілів. Це вже четверта закупівля центру екстреної медичної допомоги спецавтомобілів за спрощеною «ковідною» процедурою. Загалом протягом карантину тут замовили 12 автомобілів типу В на 23,5 млн грн, а також шість «швидких» типу С за 16 млн грн. Моделі відрізняються між собою тим, що в машинах типу С також є апарат штучної вентиляції легень.

Про постачальника

Компанія «Автоспецпром» зареєстрована 2012 року в Київській області. Вона входить до групи компаній Германа Фісталя, основним напрямком якої є виробництво та продаж медичних товарів під торговою маркою «ТМ Medicare».

Підприємство «Автоспецпром» є одним з найбільших постачальників автомобілів швидкої допомоги для лікарень. З початку 2020 року фірма отримала відповідних державних замовлень на 640 млн грн.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.