Завдяки «ковідним» коштам лікарня в Кіцмані вперше за 15 років оновить УЗД

02 Грудня 2020

фото: babycenter

Кіцманська центральна районна лікарня (Чернівецька область) придбає ультразвукову діагностичну систему вартістю 1,5 млн грн у ТОВ «Аваком». Товар поставлять до кінця цього року.

Медики отримають стаціонарний УЗД-апарат DC-60 з набором датчиків китайського виробника «Mindray Medical International Limited». Це – обладнання експертного класу з максимально точною візуалізацією.

Замовлений УЗД-апарат буде першим новим обладнанням для лікарні за останні 15 років, − розповів редакції головний лікар Володимир Хромюк. За його словами, наявний єдиний стаціонарний апарат постійно ламається, він ускладнює роботу спеціалістів.

«Ви не уявляєте, які наші лікарі будуть щасливі, коли ми отримаємо це сучасне обладнання», − зазначив головний лікар.

Придбати новий стаціонарний УЗД-апарат раніше лікарня не могла – не було фінансування, гроші на обладнання чекали три роки. Наразі, окрім старого стаціонарного апарату, медики мають також портативний УЗД-апарат − його подарували благодійники.

З іншого обладнання протягом карантину Кіцманська лікарня замовила також рентген-апарат за 2,5 млн грн, вентилятор легень за 750 тис. грн та експрес-аналізатор газів крові за 312 тис. грн.

Про постачальника УЗД-апарату

Компанія «Аваком» зареєстрована 2018 року в Києві. Її власником є киянин Олександр Голуб.

Протягом 2019-2020 років фірма отримала державних замовлень на 159 млн грн, в основному на постачання медичного обладнання. Серед найбільших договорів компанії – монітори пацієнтів на 12 млн грн для науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України. А також – рентген-апарат вартістю 5,5 млн грн для Новомиргородського районного територіального медичного обладнання на Кіровоградщині.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.