- NGL.media - https://ngl.media -

У Чернівцях збільшать кількість тестів на COVID-19 до 3,5 тисяч на добу

02.12.2020 @ 09:00 в Новини,Чернівці

Чернівецький обласний лабораторний центр придбав [1] четверте обладнання для тестування на коронавірусну інфекцію за 1,25 млн грн. Товар купили у київського ТОВ «Лабсвіт».

Спеціалісти отримали станцію для виділення нуклеїнових кислот Auto-Pure96. Її виробником є китайська компанія «AllSheng». Обладнання дозволяє виділити ДНК та РНК із різного біологічного матеріалу, наприклад кров, клітини тощо. Після цього вибрані зразки можна аналізувати на наявність коронавірусу.

За словами виконувачки обов’язків гендиректора лабораторії Наталії Гопко, обладнання вже налаштували, воно готове до роботи.

Придбана станція – вже четверта для Чернівецького обласного лабораторного центру. Одну станцію лабораторія отримала як благодійну допомогу від Всесвітньої організації охорони здоров’я. Ще дві – придбала [2] в липні та листопаді цього року по 1,2 млн грн.

Виконувачка обов’язків гендиректора Наталія Гопко розповіла, що завдяки четвертій станції лабораторія зможе опрацьовувати до 3,5 тис. зразків щодня. За її словами, наразі спеціалісти роблять приблизно 2,5 тисяч тестів в день.

За даними «Texty.org», станом на 18 листопада Чернівецька область посідала [3] друге місце серед областей країни з найшвидшим тестуванням на коронавірус. Тут отримати результати можна було отримати протягом доби.

Про постачальника

Компанія «Лабсвіт» зареєстрована 2017 року в Києві. Фірма спеціалізується на продажі фармацевтичної продукції. Її власниками є житель Івано-Франківської області Ярослав Леськів та мешканець Львівщини Микола Жужевич.

Протягом 2019-2020 років підприємство «Лабсвіт» отримало державних замовлень на 105 млн грн, в основному на постачання лабораторного обладнання. Це вже третя угода компанії з Чернівецьким обласним лабораторним центром. У першому договорі йшлося про постачання реагентів для виявлення коронавірусу. За другою угодою лабораторія придбала третю станцію для виділення нуклеїнових кислот.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/12/02/v-chernivtsyah-zbilshat-kilkist-testiv-na-covid-19-do-3-5-tysyach-na-dobu/

URLs in this post:

[1] придбав: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-11-30-006934-b

[2] придбала: http://ngl.media/2020/11/11/oblasna-laboratoriya-bukovyny-zbilshyt-testuvannya-na-koronavirus-do-dvoh-tysyach-zrazkiv-vden-zavdyaky-novomu-obladnannyu/

[3] посідала: https://texty.org.ua/fragments/102325/sytuaciya-z-testuvannyam-v-ukrayini-nadali-pohirshuyetsya/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.