- NGL.media - https://ngl.media -

Суд скасував штраф за руйнування депутатами павільйону у Стрийському парку

01.12.2020 @ 09:00 в Львів,Новини

Львівський окружний адміністративний суд скасував штраф, який архбудінспекція наклала через будівництво депутатами Львівської міськради ресторану у Стрийському парку. Рішення суду опублікували [1] майже через місяць після засідання.

Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у Львові у травні минулого року оштрафувала на 86,5 тис. грн фірму «Промтехімпекс». Це підприємство є генпідрядником ТОВ «Львів-Енергія», яке здійснює так звану реконструкцію колишнього виставкового павільйону під ресторан на вул. Уласа Самчука, 16 у Стрийському парку. У квітні 2019 року частину будівлі знищили.

Власниками «Львів-Енергія» є два новообраних депутати [2] Львівської міськради від «Європейської солідарності» – Юрій Ломага та Олексій Різник, які більш відомі як юристи та бізнес-партнери Григорія Козловського.

Перевірка інспекції встановила, об`єкт будівництва не відповідає затвердженій проєктній документації, а саме генпідрядник демонтував частину існуючих фундаментів в місцях не передбачених проєктом.

Вигляд павільйону весною 2019 року. Джерело: Високий Замок

Після того, як забудовник зруйнував частину будівлі, місто вимагало [3] відновити будівлю. Забудовники оскаржили не тільки припис [4] про зупинення будівництва, а й накладений штраф.

Суддя Оксана Карп’як поставила під сумнів факт присутності під час перевірки директора «Промтехімпексу», бо в акті не вказано конкретного часу його присутності та обставин, за яких він відмовився від отримання та підписання акту. Позивача не покликали на засідання, коли розглядали справу про накладення на нього штрафу.

Сам позивач стверджував, що в додатку до експертного звіту вказано про демонтаж надземної частини існуючої будівлі та будівництво в межах існуючого фундаменту нової двоповерхової будівлі з підвалом.

Таким чином суддя визнала протиправними дії Інспекції і скасувала постанову про накладення штрафу.

Про ділянку

Земельну ділянку на вул. Уласа Самчука, 16 в межах Стрийського парку компанія «Львів-Енергія» отримала [5] у квітні 2018 року. Депутати віддали їй дев’ять соток землі в обмежене сервітутне платне користування на 10 років для обслуговування нежитлової будівлі.

Виставковий павільйон перейшов у власність «Львів-Енергії» від Львівської обласної профспілкової організації ПАТ «Львівобленерго», яка до 2018 року була засновником фірми. Протягом 2019 року юристконсультант «Львівобленерго» оскаржував ряд документів, пов’язаних з передачою будівлі у власність «Львів-Енергії», однак в результаті сторони уклали [6] мирову угоду.

Ухвалою [5] сесії ділянку передали в користування «Львів-Енергія» без права будівництва, огородження та зміни цільового призначення. Вона належить до природно-заповідного призначення, оскільки Стрийський парк є пам’яткою садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення.

Візуалізація будівництва

ТОВ «Львів-Енергія» отримала [7] містобудівні умови та обмеження на реконструкцію будівлі під ресторан у липні 2018 році. Тоді колишній головний архітектор Львова Юліан Чаплінський заявив, що в проєкті не передбачено ані підйому даху, ані добудови − лише реконструкція в межах стін.

Суд дозволив юристам Козловського будувати ресторан у Стрийському парку на місці зруйнованого ними павільйону [8]


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/12/01/sud-skasuvav-shtraf-za-rujnuvannya-paviljonu-u-stryjskomu-parku-lvivskymy-deputatamy/

URLs in this post:

[1] опублікували: https://reyestr.court.gov.ua/Review/93073650

[2] депутати: https://zaxid.net/deputati_novogo_sklikannya_lvivskoyi_miskoyi_radi_spisok_n1509926

[3] вимагало: https://city-adm.lviv.ua/news/culture/architecture-and-historic-heritage/264307-misto-vymahaie-vidnovyty-znyshchenu-pamiatku-v-stryiskomu-parku

[4] припис: http://ngl.media/2020/02/19/sud-dozvolyv-yurystam-kozlovskomu-buduvaty-restoran-u-stryjskomu-parku-na-mistsi-zrujnovanogo-nymy-paviljonu/

[5] отримала: https://www8.city-adm.lviv.ua/inteam/uhvaly.nsf/(SearchForWeb)/D5478AAA1D24A62FC22582820035DDD0?OpenDocument

[6] уклали: http://reyestr.court.gov.ua/Review/82638716

[7] отримала: https://www8.city-adm.lviv.ua/Pool/Info/doclmr_1.NSF/(SearchForWeb)/699E001A871EC515C22582D700405CD5?OpenDocument

[8] Суд дозволив юристам Козловського будувати ресторан у Стрийському парку на місці зруйнованого ними павільйону: https://ngl.media/2020/02/19/sud-dozvolyv-yurystam-kozlovskomu-buduvaty-restoran-u-stryjskomu-parku-na-mistsi-zrujnovanogo-nymy-paviljonu/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.