- NGL.media - https://ngl.media -

Сторожинецька лікарня переуклала договір і зекономила 60 тисяч на аналізаторі

27.11.2020 @ 08:30 в Новини,Чернівці

Сторожинецька центральна районна лікарня (Чернівецька область) розірвала договір із приватним підприємцем Владиславом Шнайдером на закупівлю аналізатору газів крові за 311 тис. грн та уклала новий з ТОВ «Лабвіта» за 248 тис. грн. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro [1].

Як повідомляли [2] «Наші гроші. Львів», 30 жовтня лікарня підписала договір на придбання аналізатора газів крові та електролітів Edan i15 за 311 тис. грн. При цьому його вартість є значно нижчою – 230 тис. грн. Вже 16 листопада Сторожинецька лікарня розірвала договір із приватним підприємцем Шнайдером за згодою сторін. А також опублікували протокол, у якому зазначили, що допустили помилку під час проведення закупівлі:

«Було допущено помилку, а саме в предметі закупівлі не було вказано, що даний експрес-аналізатор газів крові та електролітів іде в комплекті з реагентами та контрольними матеріали, у зв’язку з цим ціна даного товару є значно вищою, ніж на ринку»

Ми звернулись за коментарем до контактної особи лікарні Оксани Кривко, яка також є заступником бухгалтера лікарні. Вона пояснила, що аналізатор збирались придбати разом із реагентами до нього, але закупівля таких реагентів не передбачена спеціальною постановою, за якою здійснювали закупівлю.

Йдеться про постанову Кабміну щодо проведення спеціальної спрощеної процедури для закупівлі товарів, що використовуються для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, пандемій коронавірусної хвороби COVID-19. Їх перелік регулює спеціальна постанова [3] Кабінету Міністрів. Аналізатор включений у перелік, а реагенти ні.

Тому в лікарні уклали два нових договори [4] (на аналізатор та реагенти до нього) з ТОВ «Лабвіта». Вартість нового аналізатора склала 215 тис. грн.

«Цей приватний підприємець також збирався нам поставити аналізатор від цієї компанії. Спочатку «Лабвіта» запропонувала нам його за ціною в 250 тис. грн, але в нас тривали довгі перемовини і фірма зробила нам знижку і продала за 215 тисяч», — розповіла представниця лікарні.

Реагенти також замовили [5] у «Лабвіті» за 33 тис. грн. Попередньо у лікарні збирались придбати їх Владислава Шнайдера майже вдвічі більшу кількість за 60 тис. грн, але кажуть, що придбаного товару їм вистачить до кінця року, а у наступному замовлять нову партію через відкриті торги. Таким чином сумарні витрати на аналізатор та реагенти для лікарні склали 248 тис. грн, що на 63 тис. грн дешевше.

ТОВ «Лабвіта» зареєстровано у Києві, а її власницею є Олена Латушенко. З початку 2020 року компанія підписала 123 контракти із бюджетними установами на 26,5 млн грн переважна більшість з яких на лабораторні реактиви та аналізатори.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/11/27/storozhynetska-likarnya-pereuklala-dogovir-i-zekonomyla-ponad-60-tysyach-gryven-na-analizatori-krovi/

URLs in this post:

[1] Prozorro: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-10-30-000978-c

[2] повідомляли: http://ngl.media/2020/11/04/storozhynetska-likarnya-pereplatyt-novostvorenomu-pidpryyemtsyu-ponad-100-tysyach-za-analizator-krovi/

[3] постанова: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/225-2020-%D0%BF#Text

[4] договори: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-11-23-010959-c

[5] замовили: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-11-23-012242-c

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.