6 фактів про нову сесійну залу Львівської міськради

26 Листопада 2020

У вівторок, 24 листопада, відбулося перше засідання новообраних депутатів Львівської міськради. На ньому були присутні не всі депутати і відсутній Андрій Садовий, оскільки результати виборів міського голови офіційно ще не оголосили. Засідання відбувалося у великій сесійній залі, яка наразі ще не повністю готова до відкриття, бо там завершують ремонт. Втім у залі вперше відбувся публічний захід з часу закриття на ремонт у 2019 році.

Фото: Роман Балук

«Наші гроші. Львів» зібрали дані, скільки коштували деякі предмети для сесійної зали. Повна вартість ремонту ще невідома, однак дві найбільші угоди уклали ще в 2019 році: на будівельні роботи – майже 7 млн грн і на систему забезпечення мікроклімату – ще 3,8 млн грн.

Так виглядатиме велика сесійна зала, коли там завершать ремонт, джерело: ЛМР

1.Центральна люстра за 300 тисяч

На історичному фото у сесійній залі над президією колись була п’ята найбільша люстра. Замість неї з’явилась нова люстра у сучасному стилі. У міськраді не змогли повідомити її вартість, оскільки вона була закладена в суму тендеру з будівельних робіт. Однак завдяки технічному завданню ми з’ясували, що підрядник мав придбати іспанську Vibia Wireflow. В інтернет-магазинах такі пропонують приблизно по 320 тис. грн.

Фото: Львівський портал, березень 2020 року

2. Герб міста за 35 тисяч

Стилізований герб Львова, який висить на стіні за головною трибуною, зроблений із нержавіючої сталі з нікелюванням, і коштував 35 тис. грн. Його висота – 90 сантиметрів.

Фото: Роман Балук

3. Нові пульти депутатів – по 17 тисяч

Депутати користуватимуться пультами для голосування, які коштують 1,6 млн грн. З 2003 року для голосування у великій сесійній залі Львівської міської ради використовують програмно-технічний комплекс «ВІЧЕ». Її міняти не будуть, а от старі пульти зносились. Тому для новообраних депутатів замовили 96 пультів для голосування. Тобто ціна одного складатиме майже 16,7 тис. грн.

Фото: Роман Балук

4. «Колонки» по 40 тисяч

У сесійній залі висітиме 10 білих гучномовців JBL. Вони будуть двох моделей – по 38,6 тис. грн і 22,6 тис. грн. На всі разом піде 290 тис. грн. До речі, в залі буде і кабіна для двох перекладачів.

5. Гості сидітимуть на кріслах по 10 тисяч

Блоки крісел з відкидним сидінням для глядачів коштуватимуть майже 350 тис. грн. З розрахунку на кожне крісло, а їх буде 34, одне місце для сидіння обійшлось в понад 10 тис. грн. Крісла будуть обтягнуті польським велюром Toptextil Uttario Velvet (або еквівалентом).

6. А біля трибуни прапори по 5 тисяч

Для сесійної зали замовили хоругву Львова та прапор України розмірами один метр на півтора на тришаровому атласі. Кожен коштуватиме по 5 тис. грн. Ще понад 3,5 тис. грн витратили на два флагштоки.

І насамкінець – фото, як зала виглядала багато років тому.

Фото з архіву Центру міської історії Центрально-Східної Європи

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.