ТОП-5 закупівель тижня для боротьби з COVID-19

Минулого тижня приблизно на третину менше, ніж у попередні два тижні, протягом яких спрямовували 146 та 144 млн грн
16 Листопада 2020

Протягом 9-13 листопада бюджетні установи в п’яти областях Західної України підписали 766 контрактів на загальну суму 99,4 млн грн за спеціальною процедурою закупівель для боротьби з COVID-19. Це приблизно на третину менше, ніж у попередні два тижні, протягом яких спрямовували 146 та 144 млн грн.

Найбільше грошей витратять за підписаними договорами у Львівській та Івано-Франківській областях – 38,1 млн грн та 20,3 млн грн відповідно. Третє місце в рейтингу посідає Закарпатська область, де витратять 15,7 млн грн. На боротьбу з пандемією у Чернівецькій та Тернопільській областях спрямували 13,7 та 11,3 млн грн.

Найбільшими угодами тижня стали закупівлі з реконструкції системи кисневого забезпечення, придбання респіраторів, антибіотиків і рентген-системи:

  1. Департамент капітального будівництва та дорожнього господарства Чернівецької ОДА замовив реконструкцію системи кисневого забезпечення у Чернівецькій обласній лікарні. Договір уклали з ПП «Науково-виробнича фірма Капітал», а його вартість — 6,44 млн грн. Нагадаємо, що найбільше грошей на збільшення кисневих мереж витратили на саме на Буковині, про що також писали «Наші гроші. Львів». Окрім вищезгаданого контракту з вересня тут на роботи витратили 9,5 млн грн.
  2. Державне підприємство «Львіввугілля» єдина немедична установа, яка опинилась у топі закупівель. Підприємство замовило респіраторів у ТОВ «Технічні фільтруючі матеріали» на 5,56 млн грн. Усього придбають 200 тисяч півмасок TFM 220 із рівнем захисту FFP2 ціною 27,8 грн/шт.
  3. Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги уклала одразу два великих контракти сумарною вартістю 7,5 млн грн. Медичний центр підписав договір на постачання кисневих концентраторів із ТОВ «Прантекс» на 3,95 млн грн. Компанія доставить 100 переносних концентраторів моделі OLV-10, які можуть виробляти до 10 літрів кисню за хвилину.
  4. За іншою угодою лікарня швидкої допомоги купить фармацевтичні препарати у ПП «Виробничо-комерційна фірма Скайінвест» на 3,55 млн грн. Усього замовили 10 найменувань: переважно антибіотики та фізіологічні розчини.
  5. Івано-Франківський обласний перинатальний центр уклав контракт із ТОВ «Медгарант» на рентегнівську систему МАС за 2,3 млн грн. Ця установка є мобільною і її можна використовувати для обстеження у палаті. Доставити обладнання фірма повинна до кінця 2020 року.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.  

Понад два мільярди «ковідних» коштів на ремонт доріг в Тернопільській області освоять місцеві бізнесмени