Киянин привів фірму своєї дружини на тендер з ремонту алеї в центрі Львова

12 Листопада 2020

Ремонт на проспекті Свободи, фото Дивись.інфо

Дві київські компанії «Термобуд-Київ» та «Мюревв» імітували конкуренцію на тендері з ремонту центральної пішохідної алеї на проспекті Свободи у Львові, який провела Галицька районна адміністрація Львівської міськради.

Під час аукціону компанії не знижували ціну, а тому перемога автоматично дісталась «Термобуд-Київ», яке запропонувало нижчу ціну в 4,18 млн грн.

Лише за кілька днів до оголошення торгів власником ТОВ «Мюревв» став Анатолій Масалов із Самбора (дані з YouControl). До цього фірма ніколи участі в публічних тендерах не брала і належала киянці Рибак Олені Олександрівні. Вона є дружиною власника і керівника фірми-переможця «Термобуд-Київ» Юрія Парфенюка, зазначено в його паспорті, копію якого публікували на Prozorro.

Скрін з паспорту

І Рибак, і «Мюревв» зареєстровані в Києві на вулиці Бойчука, 10, в квартирі №21. Згідно з документами на Prozorro, «Термобуд-Київ» орендує техніку в компанії, яка «прописана» за цією ж адресою – «Тетон Девелопмент». «Термобуд-Київ» і «Тетон Девелопмент» поєднує спільний власник і директор Юрій Парфенюк.

Учасники не повинні узгоджувати свою поведінку на торгах, а діяти незалежно один від одного. У випадку, якщо АМКУ доведе антиконкурентні дії учасників, їм загрожує штраф і трирічна заборона участі у відкритих торгах.

Про тендер

Це вже друга угода на ремонт алеї в центрі на проспекті Свободи у Львові. Влітку цього року районна адміністрація підписувала договір на ремонт, однак суму угоди зменшили із 13,65 млн грн до 9,5 млн грн через брак коштів. Наприклад, виключили італійські ліхтарі Nova by Neri.

Тепер адміністрація підписала договір на ті роботи, які раніше були виключені, в тому числі й ліхтарі, які коштуватимуть понад 1 млн грн. Так, замовили 12 опор із одним світильником по 68,9 тис. грн і дві опори з двома світильниками по 96,7 тис. грн. Опори Nova by Neri виготовлені із сталі та чавуну, а світильники – з алюмінію.

Ліхтарі Nova by Neri в Італії (зображення з сайту виробника)

Загалом на алеї мають провести демонтажні та електромонтажні роботи, облаштувати водопостачання та водовідведення, автоматичний полив газонів, відремонтувати прилеглий тротуар, вимостити алею з чорного та сірого граніту. Обрис самої площі повинен відтворювати силует скрипки, гриф якої примикає до оперного театру.

Візуалізація з сайту Львівської міської ради

У жовтні перед театром запрацював світломузичний фонтан, встановлення якого фінансував благодійний фонд «Сокар Благо». Роботи на їх замовлення також виконувало підприємство «Термобуд-Київ».

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.