- NGL.media - https://ngl.media -

Улюблена фірма поліцейських знову отримала замовлення на одяг без реальної конкуренції

09.11.2020 @ 10:00 в Львів,Новини

Управління поліції охорони у Львівській області 4 листопада підписало договір на постачання футболок і сорочок із ТОВ «Швейна фабрика «ВіД» вартістю 319,5 тис. грн. Про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro [1].

Фабрика поставить трикотажні сорочки і фуфайки на короткий рукав по 230 грн та 110 грн відповідно.

Херсонська фірма «Швейна фабрика «ВіД», за даними Clarity [2], конкурувала з київським ТОВ «Олтекс» вже в тринадцятий раз. В усіх випадках, де вони були лише двоє, перемога діставалась херсонцям.

Як і цього разу, так і в попередніх закупівлях за спільної участі, «Олтекс» не вантажило усіх потрібних документів. В основному його пропозиція складається з установчих документів: статуту, витягу, балансу, антикорупційної політики, кількох наказів. Фірма навіть не подавала заповнену тендерну пропозицію з ціною.

На іншій закупівлі «Швейна фабрика «ВіД» завантажила гарантійний лист про те, що її постачальником тканин є ТОВ «Праймформ» – компанія зареєстрована в Києві, на вул. Садовій 49 а, буд 12. Там же зареєстрований конкурент фабрики фірма «Олтекс». Головним бухгалтером «Олтексу» є Тетяна Сердюк, власниця «Праймформу». Така пов’язаність не завадила «Олтексу» і «Праймформу» конкурувати на аукціонах дев’ять разів.

«Швейна фабрика «ВіД» раніше належало Тетяні Дармороз, а тепер – Анні Кувшиновій із Донецька, яка, згідно з даними YouControl, є засновницею, керівником понад ста компаній. До 2020 року фірма не перемагала в тендерах, цьогоріч отримала замовлень на майже 40 млн грн, усі від Національної поліції України та поліції охорони в регіонах.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/11/09/ulyublena-firma-politsejskyh-znovu-otrymala-zamovlennya-na-odyag-bez-realnoyi-konkurentsiyi/

URLs in this post:

[1] Prozorro: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-09-22-000845-c

[2] Clarity: https://clarity-project.info/tenderer/38697846

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.