ТОП-5 закупівель тижня для боротьби з COVID-19

09 Листопада 2020

Протягом 2-7 листопада бюджетні установи в п’яти областях Західної України підписали 839 договорів на загальну суму 146 млн грн за спеціальною процедурою закупівель для боротьби з COVID-19. Минулого тижня на аналогічні витрати спрямували приблизно стільки ж коштів − 144 млн грн.

Найбільше грошей витратили у Івано-Франківській та Тернопільській областях – 45,9 млн грн та 44,6 млн грн відповідно. Третє місце в рейтингу посідає Львівщина, де спрямували 29,7 млн грн. Четверте місце у Чернівецької області – тут протягом минулого тижня виділили 15,6 млн грн. Найменше коштів спрямувати на Закарпатті – 10,3 млн грн.

Найбільшими угодами тижня стали закупівлі автомобілів швидкої медичної допомоги:

  1. Івано-Франківський обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф замовив 10 «швидких» типу В на базі Citroen Jumper за 19,6 млн грн. Товар поставить ТОВ «Автоспецпром». Швидкі укомплектовані спеціальним обладнанням, зокрема кисневими балонами, дихальними мішками та приладами для реанімації.
  2. Тернопільський центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф пидбає у ТОВ «Автоспецпром» 5 спецавтомобілів типу С на базі Citroen Jumper за 13,3 млн грн. Різниця між автомобілями типу B та C полягає в тому, що у «швидких» типу C додатково є апарат для штучної вентиляції легень та капнограф — прилад для відстеження кількості вуглекислого газу в повітрі та крові пацієнта.
  3. Від цього ж постачальника Тернопільський центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримає ще 5 автомобілів типу В на базі Citroen Jumper за 9,8 млн грн.
  4. Івано-Франківський центр первинної медичної і консультативно-діагностичної допомоги замовив три комплекти ультразвукових апаратів вартістю 5,9 млн грн. Договір підписали з ТОВ «Астріум», великим постачальником медичного обладнання.
  5. Львівська 5-а міська клінічна лікарня придбає пересувну цифрову рентгенівську систему за 2,7 млн грн у ТОВ «Айрісмед». Це − обладнання DR-XD 1000 MBL E японського виробника Fujifilm.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.