Київська фірма дослідить антиукраїнську пропаганду в іноземних медіа для львівських військових за 119 тис. грн

05 Листопада 2020

31025872 - workstation, web analytics information and development website statistic

Військова частина А1277 уклала угоду на проведення моніторингу наративів проти України в американських та європейських медіа та соціальних мережах з ТОВ «БлуБеррі» за 119 тис. грн. Про це повідомляється на сайті електронних закупівель Prozorro.

Дана військова частина належить до спецпідрозділів інформаційно-психологічних спеціальних операцій ЗСУ.  Згідно з угодою, яку уклали 3 листопада, ТОВ «БлуБеррі» буде моніторити низку американських та європейських он-лайн медіа, а також соціальні мережі Facebook, Twitter, Instagram, YouTube на предмет наявності в них публікацій із згадуваннями України в негативному контексті за період з 1 січня 2020 року до 30 листопада 2020 року. За результатами моніторингу фірма надасть аналітичний звіт, який має дати можливість аналізувати дані за різними показниками, зокрема, динаміка та географія згадувань, основні хештеги згадувань, побачить, які пости публікували «боти» у соцмережах.

Участь в торгах, окрім переможця, взяли ще дві фірми: ТОВ «Індекс системс» та ТОВ «Екосап». Під час торгів всі вони суттєво знизили свої першопочаткові пропозиції. Очікувана вартість закупівлі становила 182 тис. грн, а найнижча ціна на аукціоні від «Індекс системс» – 118,66 тис. грн. Проте це підприємство не було визнано переможцем через невідповідну тендерну документацію, відтак угоду уклали з «БлуБеррі», що запропонувало 119 тис. грн.

Підприємство зареєстровано в Києві, власником є киянин Леонід Гаврилюк. Це вже не перша угода «БлуБеррі» з військовими на проведення моніторингу. Минулого року вони також робили для частина А1277 моніторинг он-лайн медіа. Крім того, такі ж послуги надавали для військових частин в Миколаївській та Одеській областях. Але загалом за час діяльності фірма уклала лише вісім державних контрактів на 898,6 тис. грн.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.