- NGL.media - https://ngl.media -

Богородчанська лікарня замовила п’ятий із шести необхідних апаратів для штучної вентиляції легень

05.11.2020 @ 08:00 в І-Франк,Новини

Богородчанська центральна районна лікарня 2 листопада підписала договір на закупівлю апарату штучної вентиляції легень із ТОВ «Мед ексім» вартістю 778 тис. грн. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro [1].

Закупівлю провели за спрощеною процедурою звітування для боротьби з COVID-19. За контрактом, «Мед Ексім» поставить в лікарню апарат моделі S1100A із гарантійним терміном на один рік. Це обладнання експертного класу із 12 режимами подачі повітря, датчиками, які відслідковують рівень вуглекислого газу в легенях, та оснащене трирівневою аварійною системою на випадок зміни показників пацієнта або роботи системи.

Як розповів головний лікар Богородчанської ЦРЛ Іван Коляджин, до 28 серпня лікарня належала до закладів 2-ї хвилі прийому хворих на коронавірус, а з того часу уклала договір із Національною службою здоров’я України на перепрофілювання на опорний медзаклад. У лікарні було 60 ліжок для хворих на коронавірус та 4 апарати штучної вентиляції легень.

Після отримання фінансування від НСЗУ у лікарні замовили ШВЛ, оскільки реанімаційне відділення розраховане на 6 осіб, і у кожного пацієнта повинен бути апарат. Також Іван Коляджин зазначив, що у лікарні ще є потреба у такому обладнанні, і необхідно придбати ще хоча б один прилад.

Дана закупівля апарату для ШВЛ – це найбільше замовлення лікарні, здійснене за «ковідною» процедурою. Всього з березня лікарня здійснила 18 закупівель на 2,1 млн грн включно з вищезгаданим контрактом.

ТОВ «Мед-Ексім» зареєстровано у Києві. Фірма спеціалізується на продажу медичних [2] товарів. Власницею фірми є мешканка Чернігівської області Ганна Бублик.

З початку 2020 року компанія підписала 205 договорів на 151 млн грн.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/11/05/bogorodchanska-likarnya-zamovyla-p-yatyj-iz-shesty-neobhidnyh-aparativ-dlya-shtuchnoyi-ventylyatsiyi-legen/

URLs in this post:

[1] Prozorro: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-11-02-008550-c

[2] медичних: http://medexim.ua/about.html

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.