Центр екстреної допомоги в Чернівцях додатково замовить швидких на 12 мільйонів гривень

23 Жовтня 2020

фото умовне

Чернівецький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф 19 жовтня підписав договір із ТОВ «Авоспецпром» на закупівлю автомобілів швидкої медичної допомоги на загальну суму 11,76 млн грн. Про це повідомляється на порталі публічних закупівель Prozorro.

Закупівлю провели за спрощеною процедурою звітування, оскільки закупівля швидких передбачена постановою Кабінету Міністрів, і використовується для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, пандемій коронавірусної хвороби COVID-19.

Всього замовили шість автомобілів швидкої допомоги, відтак вартість одного становить 1,96 млн грн. Підприємство «Автоспецпром» постачає машини типу В на базі Citroen Jumper. Також автомобілі швидкої укомплектовані спеціальним обладнанням: кисневими балонами, дихальними мішками та ларингоскопами, а також приладами для реанімації: дефібриляторами, пульсоксиметрами, небулайзерами, електрокардіографами, моніторами тиску крові тощо.

Центр екстреної медицини перерахує фірми 50% попередньої оплати – 5,88 млн грн, а автомобілі компанія поставить впродовж 3 місяців після перерахунку.

Це вже не перший контракт медичного центру з «Автоспецпромом» – 24 вересня установа вже замовляла  вісім автомобілів швидкої допомоги. Ціна з того часу не змінилась і також становила 1,96 млн грн за одиницю, а сума замовлення – 15,7 млн грн.

Компанія «Автоспецпром» належить до групи компаній Германа Фісталя. Основним напрямком якої є виробництво та продаж медичних товарів  під торговою маркою «ТМ Medicare», які також використовуються у комплектації автомобілів.

Фірма зареєстровано у селі Петропалівська Борщагівка Київського району і є однією з найбільших постачальників автомобілів для лікарень. З початку року компанія отримала вже 17 державних замовлень на загальну суму 242 млн грн, усі з яких на постачання спецавтомобілів.

 

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.