У трускавецькій лікарні розірвали договір на закупівлю дорогих респіраторів після публікації «Наші гроші. Львів»

фото: Трускавецька міська лікарня

Трускавецька міська лікарня 20 жовтня розірвала договір із приватною підприємицею Юлією Мандрійчак на закупівлю захисних респіраторів, які планували придбати на загальну суму 144 тис. грн. Про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro.

Нагадаємо, 15 жовтня лікарня замовила дві тисячі респіраторів із класом захисту FFP3 за ціною 72 грн за одиницю. Це суттєво вище від цін на ринку та цін, за якими купують засоби індивідуального захисту інші бюджетні замовники. Як повідомляли «Наші гроші. Львів» роздрібні ціни на респіратори на даний час коливаються в межах 30-40 грн за одиницю, в залежності від виробника та магазину.

Під час підготовки матеріалу «Наші гроші. Львів» намагались отримати коментар в приватної підприємиці Юлією Мандрійчук, але вона, вислухавши запитання, перервала дзвінок й відключила телефон.

Представниця Трускавецької міської лікарні розірвання угоди пояснила тим, що постачальник заявив, що не зможе забезпечити медзаклад товаром, а тому договір розірвали за згодою сторін. Юлія Мандрійчук повторно відмовилась коментувати деталі закупівлі.

Мандрійчук зареєстрована приватною підприємицею з травня 2019 року, а її видами економічної діяльності є роздрібна торгівля, торгівля фармацевтичними товарами та надавання послуг перукарням. Участь у публічних закупівлях підприємиця почала брати нещодавно і 15 жовтня підписала 3 контракти, усі з яких із Трускавецькою лікарнею. Загальна вартість угод, включно з розірваною, становила 206 тис. грн. Інші контракти із лікарнею на постачання медичних масок та антисептиків наразі актуальні.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні. Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.