Шумська лікарня замовила у новоствореної фірми обладнання для діагностики легень на понад 800 тисяч гривень

21 Жовтня 2020

фото умовне

Шумська центральна районна лікарня (Тернопільська область) підписала два договори із ТОВ «Бові-Україна» на закупівлю обладнання для обстеження легень – відеоларингоскопа та відеобронхоскопа на загальну суму 830 тис. грн. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

За першим договором замовили відеоларингоскоп моделі BD-DF вартістю 180 тис. грн. Це пристрій для проведення огляду та інтубації гортані у випадку перекритих дихальних шляхів. У мережі такі апарати продають по 95 тис. грн, але у комплектації також можуть бути додані спеціальні клинки. Повний набір складається з 6 інструментів вартістю 15 тис. грн/шт, тобто у такій специфікації ціна ларингоскопа у мережі близько 170 тис. грн, але у цій закупівлі специфікацію замовлення не вказано.

За іншим договором «Бові-Україна» поставить у лікарню гнучкий відеобронхоскоп B41 за 650 тис. грн. Відеобронхоскоп застосовують для огляду трахеї та бронхів, а також для проведення біопсії, введення ліків тощо.

ТОВ «Бові-Україна» зареєтровано всього два місяці тому у місті Ірпінь (Київська область) й окрім держзамовлень від Шумської лікарні, фірма підписала лише один контракт на електрокардіографи з Бориспільським міським центром первинної допомоги на 176 тис. грн.

Власником компанії є Василь Юркевич, який зареєстрований у місті Зборів Тернопільської області.

Шумська лікарня належить до медзакладів, які визначені для госпіталізації пацієнтів з COVID-19, і це найбільш масштабні закупівлі лікарні. Раніше лікарня також замовила 10 моніторів пацієнта за 244 тис. грн та аналізатор критичних станів за ціною 257 тис. грн.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні. Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.