«Ковідна» лікарня на Прикарпатті закупить додаткових ліжок для хворих на коронавірус на 400 тисяч гривень

13 Жовтня 2020

фото умовне

Городенківська центральна районна лікарня 8-9 жовтня замовила 28 додаткових медичних ліжок на 400 тис. грн. Медичний заклад належить до установ, які приймають хворих на коронавірус в Івано-Франківській області. Закупівлі провели за спеціальною спрощеною процедурою звітування для подолання пандемій коронавірусної хвороби COVID-19.

Медики отримають десять медичних чотирисекційних ліжок «Біомед» FB-11B-4 за 180 тис. грн, які продасть лікарні приватна підприємиця Олена Макарчук, що працює на ринку оптової торгівлі лише з 2019 року, але з того часу вже отримала державних замовлень на 1,6 млн грн, в основному на медичне обладнання.

У комплект входять чотири колеса для плавного переміщення, штатив для крапельниць, бічні алюмінієві огорожі та матрац. Одне таке ліжко коштує 18 тис. грн. За такою ж ціною на своєму сайті товар продає компанія «Біомед».

Лікарня також придбає вісімнадцять мобільних двосекційних ліжок загальною сумою 220 тис. грн. Товар укомплектований регульованим підголівником, з’ємними панелями біля голови та підніжжя, поворотними роликовими опорами та обмежувачами матрацу. Одне ліжко обійдеться медикам у 12,2 тис. грн.

Цю угоду Городенківська лікарня уклала з ТОВ «Хімлаборреактив», великим постачальником продукції для лабораторій. Протягом 2019-2020 років підприємство отримала державних замовлень на 356 млн грн. Компанія зареєстрована 1995 року та належить великобританській компанії «Кемлаб інвест ЛТД» Райнера Рональда.

Хоча підприємство «Хімлаборреактив» має антикорупційну програму, в 2018 році фірма розіграла відкриті торги від чернівецької міської клінічної лікарні №3 з пов’язаним ТОВ «Агросток Україна». Учасники подали низку аналогічних документів з дослівним змістом, хоча замовник не надавав зразків та вимагав їх у довільній формі.

 

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.