Змовникам на тендері з ремонтів у Ратуші не вдалося оскаржити рішення АМКУ про 136 тисяч штрафу

12 Жовтня 2020

Фото зі сторінки ЛМР

Господарський суд Львівської області відмовив у задоволенні позові підприємства «Кальвадос» та підприємця Павла Журавльова, які позивались до АМКУ через 136 тис. грн штрафу за антиконкурентні дії на торгах.

Учасники змагались на аукціоні з ремонту коридору третього поверху у Львівській міській раді. Вон  подали на торги документи з однаковими граматичними помилками. А номер телефону, який підприємець Журавльов подав у попередньому договорі з ЛКП «Ратуша-сервіс», збігався з номером підприємства «Кальвадос».

Після публікації новини договір з переможцем торгів розірвали, а потім учасників оштрафував  Антимонопольний комітет. Адмінколегія також встановила, що вони користувалися спільною ІР-адресою, телефонами, а головним бухгалтером ПП «Кальвадос» була дружина підприємця Павла Журавльова − Світлана Журавльова. Крім того, формулювання найменування всіх послуг та матеріалів в обох учасників є абсолютно ідентичним та інші ознаки.

Згідно з рішенням суду, позивачі стверджували, що висновки АМКУ є хибними та протиправними, не ґрунтуються на належних та допустимих доказах, а є лише припущеннями. Наприклад, повідомили, що Павло Журавльов не може впливати на обрання його дружиною місця праці. А «Кальвадос» не міг використовувати вказану ІР-адресу, і взагалі – використання різними користувачами однієї ІР-адреси трапляється часто – у випадку використання однієї мережі wi-fi або користування послугами одного інтернет-провайдера.

Суд підтримав аргументи АМКУ, бо останній з`ясував усі обставини, а висновки відповідають обставинам справи.