Суд не відновив забудовниці Заозерної дію містобудівних умов з порушенням відсотку забудови

08 Жовтня 2020

Вулиця Заозерна, 37 у Львові. Фото Наші гроші. Львів

Івано-Франківський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову Степанії Гладун про скасування рішення Департаменту ДАБІ у Львівській області щодо будівництва на вулиці Заозерній, 37 у Львові. Про це стало відомо з рішення суду, яке оприлюднили в реєстрі 5 жовтня.

Як раніше розповідали «Наші гроші. Львів», на цій вулиці, на десяти «сотках» землі серед приватних садиб, виконавчий комітет Львівської міськради  дозволив будівництво багатоквартирного будинку. На вулиці Заозерній, 37 мали звести будинок вищий, аніж дозволяв зонінг, а відсоток забудови значно перевищував встановлені норми.

Після звернення мешканців інспекція підтвердила, що відсоток забудови перевищено (50,2% замість допустимих 36%), а тому дію містобудівних скасували. 85-річна Степанія Гладун, яка зареєстрована в сусідній Івано-Франківській області і яка отримувала містобудівні, з цим не погодилась і звернулась до суду.

Як встановив суд, архітектурно-містобудівна рада при управлінні архітектури та урбаністики Львівської міської ради протоколом погодила містобудівний розрахунок з незначними відхиленнями по відсотку та щільності забудови, однак відсоток не був вказаний. На переконання суду, показник у 50,2% є «значним відхиленням». Суддя Олександр Чуприна зауважив, що виклад в інший спосіб власних рішень містобудівної ради «може породжувати різночитання їх змісту і як наслідок зловживання певними посадовими особами».

Крім того, в МУО не вказали числові показники стосовно відстані від об`єкта, який проектується, до існуючих будинків та споруд, що також є порушенням. Відтак, видані МУО не відповідають містобудівній документації на місцевому рівні.

Суддя відмовив у задоволенні позову Степанії Гладун. Однак вона ще може оскаржити це рішення в апеляційному порядку.