Туристичне селище Славське витратить на створення свого бренду пів мільйона гривень

07 Жовтня 2020

База відпочинку в Славському. Фото Наші гроші. Львів

Славська селищна рада 5 жовтня замовила розробку бренду селища за 536 тис. грн в ПП «Кіностудія ВТМН». Його створення завершать до кінця жовтня цього року.

За ці кошти фірма проаналізує сприйняття Славська його мешканцями, розробить концепцію позиціонування селища, місію, візію, цінності, цілі, завдання та цільові аудиторії, придумає слоган.

Також компанія створить логотип та варіанти його використання, напише сценарій презентаційного відеоролику, оформить брендбук з фірмовими кольорами, шрифтами та фірмовим стилем селища. Візуалізацію бренду селища фірма адаптує до документів, вивісок, банерів, оформить веб-сайт селища, розробить різні варіанти шапок для соціальних мереж.

Компанія створить щонайменше дев’ять фірмових анімованих заставок для відеосюжетів, десять трихвилинних роликів про туризм Славська, розробить дизайн сувенірів. До її послуг увійде просування сторінок селища в соціальних мережах Facebook, Instagram та Youtube, залучення до них 50 тисяч підписників.

Відкриті торги на створення бренду Славська селищна рада змогла провести з другої спроби. На перший тендер прийшла лише одна компанія «Кіностудія ВТМН», тому його скасували.

На поточних торгах у фірми «Кіностудія ВТМН» був єдиний конкурент – підприємець Любомир Коваль. Водночас Любомир Коваль не подав на тендер усіх потрібних документів, як-от довідки про захист довкілля чи довідки про наявність матеріально-технічної бази.

Під час аукціону учасники знизили свої ціни на 3,7-13 тис. грн, однак пропозиція компанії «Кіностудія ВТМН» була на 2,7 тис. грн дешевшою.

Компанія «Кіностудія ВТМН» зареєстрована 2019 року в смт. Славське. Її власником є маркетолог Віталій Соболевський. Йому також належить рекламне агентство Vitamin Branding Agency та відеопродакшн Vitamin FilmStudio. У 2016 році Віталій Соболевський представив знятий у співпраці повнометражний художній фільм #SelfieParty. У 2019 році його креативна агенція Vitamin на замовлення Української галицької партії зняла соціальний ролик про доцільність святкування Різдва в Україні 25 грудня.

Це не перше замовлення розробки бренду у Львівській області. У січні 2019 року Львівська обласна державна адміністрація презентувала брендбук, створення якого коштувало 134,5 тис. грн. Над ним працював львівський дизайнер Володимир Блажівський. Брендбук складався з логотипу Львівщини (жовте коло зі зображенням лева всередині) та слогану «Люди дії».

Також на початку серпня цього року Львівська міська рада розробила нові брендбуки для комунальних підприємств «Львівелектротранс», «Львівавтодор» та «Гаряча лінія міста» за 48 тис. грн. А в кінці вересня цього року заповідник «Тустань» замовив розробку візуальної стилістики свого бренду за 49 тис. грн.

Нагадаємо, Славське – найстаріший гірськолижний курорт, інфраструктуру якого планують поступово відновлювати. Зокрема, протягом цього року в її розвиток мають вкласти щонайменше 70 млн грн. Наприклад, в селищі планують завершити будівництво велодоріжки завдовжки 6,8 км від головного вокзалу до гірськолижного курорту «Захар Беркут» та капітальний ремонт дороги на вул. Августина Волошина.