Дніпровська компанія розіграла зі своєю керівницею відділу постачання тендер для пологового у Чернівцях

06 Жовтня 2020

Фото умовне, джерело: China Daily

Пов’язані ПП «Релакс» та підприємиця Ірина Сіряченко розіграли торги на постачання одноразового одягу для чернівецького міського клінічного пологового будинку №2.

Обидва конкуренти готували свої документи у одній програмі Adobe Photoshop CS6 (Windows), а у їхніх довідках вказаний однаковий заголовок Adobe Photoshop PDF. Окрім того, учасники подали тендерну документацію на торги в один день з різницею у десять хвилин.

У підприємстві «Релакс» редакції «Наші гроші. Львів» повідомили, що Ірина Сіряченко працює керівником відділу, однак вона наразі не на місці.

За даними проєкту Clarity, учасники зустрічаються на торгах вже 57 разів, починаючи з 2016 року. При цьому протягом останніх трьох років Ірина Сіряченко не отримала жодного державного замовлення. Лише за 2016-2017 роки вона підписала договорів на 563 тис. грн, згідно з даними Clarity.

Під час аукціону на поточних торгах учасники знизили свої ціни на 1,5-3,8 тис. грн, в результаті договір на 289 тис. грн підписали з ПП «Релакс».

Згідно з угодою, підприємство поставить одноразові медичні товари, зокрема, тришарові медичні маски, хірургічні та операційні комплекти одягу, а також комплекти для новонароджених.

І підприємиця Ірина Сіряченко, і компанія «Релакс» зареєстровані в Дніпропетровській області. Фірма виробляє текстильні матеріали та одяг. Власницею компанії «Релакс» є Ілона Кандахорова. Протягом 2019-2020 років підприємство отримало державних замовлень на 16 млн грн.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.