Івано-Франківський центр отримає комп’ютерний томограф вартістю майже 12 мільйонів гривень

02 Жовтня 2020

Комп'ютерний томограф Aquilion Lightning (фото: Canon Medical Systems)

Центр первинної медичної і консультативно-діагностичної допомоги Івано-Франківської міської ради 30 вересня замовив комп’ютерний томограф вартістю 11,95 млн грн. Товар до кінця цього року поставлять міській поліклініці №2 у Івано-Франківську. Договір підписали з ТОВ «Астріум».

За даними Prozorro, замовлений томограф буде першим таким обладнанням, придбаним у Івано-Франківській області за спрощеною «ковідною» процедурою.

Медики отримають томограф Aquilion Lightning японського виробництва Canon Medical Systems. Це інноваційне обладнання з мінімізованою дозою опромінення, призначене для максимально точної діагностики захворювань. Томограф працює автоматично від укладання пацієнта на кушетку до завершення обстеження.

Закупівлю провели за спрощеною процедурою звітування для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби COVID-19. Придбання автомобілів медичної допомоги передбачене спеціальною постановою Кабінету міністрів.

Постачальник обладнання для центру ТОВ «Астріум» зареєстроване 2005 року в Києві. Компанія є офіційним дистриб’ютором виробника медичного обладнання Canon Medical Systems в Україні. Власником та директором компанії є Віталій Степченко.

Протягом 2019-2020 років фірма отримала державних замовлень на 257 млн грн.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.