Закарпатський центр екстреної допомоги придбає 15 «швидких» за майже 30 мільйонів гривень

26 Вересня 2020

фото: офіційний сайт постачальника «Автоспецпром»

Закарпатський територіальний центр екстреної медичної допомоги 25 вересня підписав угоду із ТОВ «Автоспецпром» на закупівлю 15 спеціалізованих автомобілів швидкої допомоги. Сума договору становить 29,4 млн грн. Про це стало відомо із сайту публічних закупівель Prozorro.

Закупівлю провели за спрощеною процедурою звітування, оскільки цей товар передбачений постановою Кабінету Міністрів, і використовується для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, пандемій коронавірусної хвороби COVID-19.

Вартість одного автомобіля, в даній закупівлі становить 1,96 млн грн. Замовили автомобілі типу В на базі Citroen Jumper. Автомобілі швидкої укомплектовані спеціальним обладнанням: кисневими балонами, дихальними мішками та ларингоскопами, а також приладами для реанімації: дефібриляторами, пульсоксиметрами, небулайзерами, електрокардіографами, моніторами тиску крові і т. д.

Нагадаємо, що у вересні поточного року автомобілі для швидкої допомоги придбали також в Івано-Франківській та у Львівській областях. В Івано-Франківську поповнили парк «Обласного клінічного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» на сім авто за 13,72 млн грн. Так само і Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримає десять спеціалізованих автомобілів за 19,6 млн грн.

Ці автомобілі також придбані у ТОВ «Автоспецпром». Вартість всіх авто ідентична – 1,96 млн грн.

ТОВ «Автоспецпром» зареєстровано у Петропалівській Борщагівці Київського району. З початку 2020 року фірма отримала 12 держзамовлень на 160 млн грн, усі з яких на постачання спецавтомобілів.

Компанія належить до групи компаній Германа Фісталя. Основним напрямком якої є виробництво та продаж медичних товарів «ТМ Medicare», які також використовуються у комплектації автомобілів.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.