У помешканні селищного голови Брюхович Володимира Доманського провели обшук (ДОПОВНЕНО)

25 Вересня 2020

Фото Наші гроші. Львів

У будинку дружини селищного голови Брюхович Володимира Доманського на вулиці Солов’їній проводять обшук. На момент публікації, 24 вересня, офіційно у Військовій прокуратурі Західного регіону відмовились коментувати цей факт, пояснюючи тим, що тривають слідчі дії. Наразі там обіцяють опублікувати інформацію пізніше.

Фото Наші гроші. Львів

Факт обшуку Zaxid.net підтвердили також в Брюховицькій селищній раді та прес-службі СБУ. А видання Діло вказує, що причиною є продаж двох земельних ділянок за 165 тис. дол, що раніше були незаконно відчужені у Міноборони України. Як повідомляють джерела видання, незаконне відчуження відбулося за сприяння посадовцями Держгеокадастру, селищної ради Брюхович, Квартирно-експлуатаційного відділу міста Львова.

Пізно увечері на сайті Брюховицької селищної ради з’явилося повідомлення про те, що обшук розпочався о 15 годині за кримінальною справою, відкритою ще у 2012 році (Доманський обраний селищним головою у 2015 році, у 2012 році був депутатом селищної ради).

“Під час обшуку було вилучено документи, які не мають до справи жодного відношення. Такі як: пропозиція страхової компанії щодо співпраці; проект концепції розвитку території військового містечка № 160 (виготовлений у 2018 р. для передачі даного містечка у комунальну власність селища). Вважаємо це політичним замовленням конкурентів на виборах 2020 р. до місцевих рад”, – написано на сайті селищної ради.

На сайті ради також опублікували коментар Володимира Доманського про те, що “за всіма подіями стоять люди, які були проти утворення Брюховицької об’єднаної територіальної громади”.

25 вересня прес-служба управління Служби безпеки України у Львівській області офіційно повідомила, що обшуки проводились у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем).

«Оперативники спецслужби отримали інформацію, що один з депутатів- членів земельної комісії вступив у змову зі службовими особами квартирно-експлуатаційного відділу Міноборони. Вони організували протиправний механізм незаконного відчуження 1,7 га землі військового містечка. Потім зловмисники вносили недостовірні дані про розміщення межових знаків охоронної смуги і поділ її на земельні ділянки площею 0,08-0,15 га. Право власності вони оформлювали на підставних осіб і продавали громадянам за ціною приблизно 5 тисяч доларів США за 0,01 га. За попередньою оцінкою експертів, ринкова вартість незаконно відчуженої землі становить 30 мільйонів гривень», – йдеться в повідомлення прес-служби.

Правоохоронці задокументувала депутата в офісі нотаріуса під час переоформлення ділянок, підписання договорів купівлі-продажу земельних ділянок та отримання за їх продаж 165 тисяч доларів США.

На даний час продовжують обшуки – наразі проводять в понад 20 службових приміщеннях ради та Міноборони, за місцем проживання причетних та в їхніх автомобілях.

Фото: СБУ

Будинок на вулиці Солов’їній в смт. Брюховичі, де проводять обшук, належить дружині Володимира Доманського Катерині Доманській. Згідно з інформацією в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, вона стала його одноосібною власницею в березні 2020 року. При цьому декларація про готовність об’єкта до експлуатації була підписана ще у січні 2019 року.

Фото Наші гроші. Львів

Катерина Доманська також є власницею земельною ділянки площею 0,05 га, на якій розташовано будинок, з 2018 року. При цьому в декларації Володимира Доманського власність дружини на цю ділянку не відображена. Він задекларував лише спільну з дружиною власність на квартиру в Брюховичах площею 81 кв. м, її магазин та свою частку у власності невеликого будинку у селі Воля-Гомулецька.
Крім того, Доманській володіє ювелірними виробами на 0,9 млн грн. А щодо автомобілів, то в декларації зазначено лише автомобіль дружини Mersedes 2005 року випуску.

У 2017 році Володимиру Доманському спалили два автомобілі: Toyota Land Cruiser і Suzuki Grand Vitara, які були запарковані на вулиці біля житлового будинку на вул. Львівській, 33. Ці авто не були вказані в його декларації. Тоді він пояснив, що з дружиною користується автомобілями, які належать його другові, який живе поруч. Назвати прізвище друга Доманський не захотів.

Фото Наші гроші. Львів