«Ковідна» лікарня у Калуші отримає корейський рентген-апарат вартістю майже 2 мільйони гривень

23 Вересня 2020

Калуська районна рада в Івано-Франківській області, яка приймає хворих на коронавірус, 22 вересня замовила цифрову діагностичну рентгенівську систему вартістю 1,89 млн грн у ТОВ «Ілатанмед».

Медики отримають мобільний рентген-апарат Ultra 200A корейського виробника EcoRay. Пристрій дозволяє зберігати, друкувати та редагувати зображення. Робоча станція отримання знімків зберігатиме мінімум 16 тисяч рентгенівських знімків. Рентген-апарат можна буде легко переміщати в межах медичного закладу.

Закупівлю провели за спрощеною процедурою звітування для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби COVID-19.

Це вже п’ята закупівля Калуської районної ради медичного обладнання за спрощеною «ковідною» процедурою. Протягом 14-22 вересня районна рада замовила два апарати штучної вентиляції легень Ювент-Т за 1,16 млн грн, два монітори пацієнта YM6000 за 371 тис. грн, імунноферментний аналізатор Labline-100 за 717 млн грн, ультразвукова діагностична система Vinno 5 вартістю 634 тис. грн.

Компанія-постачальник рентген-апарату «Ілатанмед» зареєстрована 2006 року в Києві. Її власником є Андрій Барінов. Протягом 2019-2020 років фірма отримала державних замовлень на 277 млн грн, в основному на постачання медичного обладнання.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.