Медики «швидкої» в Івано-Франківську закуплять 15 дефібриляторів для виїздів на виклики

22 Вересня 2020

Івано-Франківський обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф 21 вересня замовив 15 дефібриляторів-моніторів за 1,8 млн грн. Товар поставить підприємиця Олександра Іванишин протягом п’яти днів після підтвердження замовлення.

Медики отримають дефібрилятори-монітори ДКІ-Н-10 «Аксіон-Бел» білоруського виробництва ВАТ «Концерн «Аксіон». Один такий пристрій коштує 120 тис. грн. Ціна на товар збігається з ринковою − офіційний імпортер «Біомед» продає базову комплектацію таких дефібриляторів-моніторів по 125 тис. грн.

Дефібрилятор-монітор ДКІ-H-10 Аксіон-Бел (джерело: biomed.ua)

Дефібрилятор-монітор дозволяє спостерігати та реєструвати електрокардіографію, вимірювати чистоту серцевих скорочень та швидко реагувати на зміни в стані пацієнта.

Закупівлю провели за спрощеною процедурою звітування для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби COVID-19.

Нагадаємо, Івано-Франківський обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф залучений до боротьби до коронавірусом. Тут працюють спеціальні бригади, які виїжджають на виклики людей.

Постачальниця дефібриляторів-моніторів для «швидкої» Олександра Іванишин зареєстрована в Івано-Франківську, державні замовлення почала отримувати з лютого 2020 року. Відтоді Іванишин підписала 18 контрактів на 700 тис. грн, не враховуючи поточної угоди.

За даними реєстру підприємців, Олександра Іванишин прописана у одній квартирі з Ігорем Іванишиним, який неодноразово фігурував у матеріалах «Наші гроші. Львів». Олександра Іванишин відмовилася коментувати їхній зв’язок.

Ігор Іванишин володіє ПП «Глорія-ІВ» − одним із найбільших постачальників товарів за спрощеною «ковідною» процедурою у Івано-Франківській області. Підприємство фігурує в кримінальному провадженні, а самого Іванишина як директора фірми обвинувачують в шахрайстві. Слідчі підозрюють його у завищенні цін та привласненні бюджетних коштів під час закупівлі медичних матеріалів три роки тому у змові з посадовими особами Івано-Франківської ОДА.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.