ТОП-5 закупівель тижня для боротьби з COVID-19

21 Вересня 2020

Протягом останнього тижня 14-19 вересня замовники в п’яти областях західного регіону України підписали 615 угод на 49 млн грн за спеціальною процедурою закупівель для боротьби з COVID-19.

Найбільше коштів розподілили у Львівській та Івано-Франківській областях, де підписали договорів на 22 та 10 млн грн відповідно. На третьому місці за сумою угод Тернопільська область – 7,2 млн грн. Дві останні позиції в рейтингу посіли Чернівецька і Закарпатська області, де розподілили 5,6 і 4,4 млн грн відповідно.

Найбільшими угодами тижня стали:

  1. Закупівля 200 тис. респіраторів другого класу на 5,56 млн грн для працівників державного підприємства «Львіввугілля». Товар поставить ТОВ «Технічні фільтруючі матеріали», яке фігурує в кримінальному провадженні щодо протиправного експорту медичних масок. У березні цього року компанія спробувала незаконно вивезти товар за кордон, хоча вивіз медичних масок був обмежений Кабінетом міністрів України.
  2. Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф замовив 10 тис. костюмів біологічного захисту на 2,2 млн грн. Договір підписали з ТОВ «Рос Сервіс», яке поставить товар до кінця вересня цього року.
  3. Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф придбає 300 тис. пар латексних оглядових рукавичок. Товар поставить івано-франківська компанія ТОВ «Укрмедекспорт».
  4. Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи замовив медичний препарат «Моксимак» для лікування хворих на коронавірус на 1,5 млн грн. Договір підписали з дочірнім підприємством «Фарматрейд».
  5. Калуська районна рада в Івано-Франківській області придбає два апарати штучної вентиляції легень Ювент-Т вартістю 1,16 млн грн. Товар поставить київське ТОВ «Оламед».

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.