ТОП-5 закупівель тижня для боротьби з COVID-19

14 Вересня 2020

Протягом останнього тижня 7-13 вересня замовники в п’яти областях західного регіону України підписали понад 680 угод на 57,7 млн грн за спецпроцедурою закупівель для боротьби з COVID-19.

Найбільше коштів розподілили у Львівській та Івано-Франківській областях, де підписали договорів на 19,4 та 20,9 млн грн відповідно. Івано-Франківська перегнала Львівську завдяки одній великій угоді на постачання автомобілів швидкої допомоги. Інші чотири найбільші закупівлі, описані в рейтингу, здійснили на Львівщині.

На третьому місці за сумою угод Чернівецька область – 7,1 млн грн. Дві останні позиції в рейтингу посіли Тернопільська і Закарпатська області, де розподілили 5,5 і 2,8 млн грн відповідно.

Найбільшими угодами тижня стали:

  1. «Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Івано-Франківської облради замовив автомобілі швидкої допомоги на загальну суму 13,72 млн грн у ТОВ «Автоспецпром». Згідно з угодою, клінічний центр отримає сім спеціалізованих автомобілів швидкої допомоги на базі Peugeot Boxer, типу В. Відтак вартість одного становитиме 1,96 млн грн. Автомобілі передадуть протягом трьох місяців з дати проведення попередньої 50% оплати.
  2. Львівський обласний лабораторний центр підписав договір на постачання лабораторних реактивів на 3,34 млн грн. Постачальником стало київське ТОВ «Інтегрейтед Медікал Груп» Федора Кірпенко. Договір діятиме до кінця року.
  3. Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр вдруге замовив захисний одяг в ТОВ «Обрій ЛТД». Угода на 1,88 млн грн передбачає постачання захисних комплектів (халат, високі боти і ковпак) по 271 грн і медичних халатів по 132 грн. Як з’ясували «Наші гроші. Львів», що ця компанія є лише посередником, бо продає костюми виробництва львівського з іноземним капіталом ТОВ «Сежетекс-юа».
  4. Львівський обласний лабораторний центр замовив багаторазові костюми біологічного захисту у виробника ТОВ «Текстиль-Контакт» Олександра Соколовського на 1,6 млн грн. Вони коштуватимуть 270 і 495 грн.
  5. Львівський обласний центр екстреної медицини та медицини катастроф витратить 1,16 млн грн на захисний одяг для медиків. Постачальник, ТОВ «Тетафарм», до 15 листопада має привезти захисні комбінезони по 218 грн та високі бахіли по 14,7 грн.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.