Лікарня у Підволочиську замовила кардіодефібрилятор на 30 тисяч дорожче виробника

14 Вересня 2020

Кардіодефібрилятор-монітор ДКІ-Н-15 СТ «Біфазик+», фото виробника

Підволочиська центральна районна лікарня 9 вересня підписала договір на постачання кардіодефібрилятора-монітора вартістю понад 130 тис. грн. Підприємець Андрій Яріш має поставити пристрій протягом тридцяти днів із дати замовлення лікарні. Закупівлю здійснили за спрощеною процедурою звітування для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби COVID-19.

Згідно з документами в Prozorro, замовили один кардіодефібрилятор-монітор ДКІ-Н-15 СТ «Біфазик+», призначений для комплектування автомобілів екстреної допомоги, а також в кардіотерапевтичних і реанімаційних відділеннях стаціонарних медзакладів. Його розробила і виробляє компанія «Метекол» із Ніжина Чернігівської області.

На кількох майданчиках «Метекол» зазначає ціну продажу цього обладнання в 110 тис. грн. А в кінці серпня фірма продала такі ж по 99 тис. грн Сумському обласному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Окрім виробника у кінці липня договір на ці кардіодефібрилятори підписувало і ТОВ «Мед Лайн Груп», де ціна для Закарпатської обласної клінічної лікарні імені Андрія Новака становила 105 тис. грн. А в червні – ТОВ «Медсервіс Плюс Лтд» по 106 тис. грн, а підприємець Роман Бойків – взагалі 75,5 тис. грн.

Постачальник медичного обладнання для лікарні Андрій Яріш зареєстрований як підприємець 2006 року в Теребовлянському районі. Основним його замовником, за даними Clarity, є Почаївська районна комунальна лікарня та Козівська ЦРЛ. Він також є власником ТОВ «Д Віто», яке спеціалізується на продажі фармацевтичних товарів.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.