Лікарня швидкої допомоги замовила облаштування лабораторії в улюбленого підрядника Міноборони

03 Вересня 2020

фото: gazeta.lviv.ua

Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги Львова в результаті відкритих торгів підписала договір із ТОВ «Віфа «Проект-буд» на облаштування клініко-біохімічної лабораторії за 4,16 млн грн, Про це стало відомо з порталу Prozorro.

За договором, підрядник переобладнає одне з приміщень лікарень під лабораторію до кінця 2021 року або до повного завершення робіт. Разом із тим, у календарному графіку вказано, що роботи виконуватимуть до березня 2021 року.

Окрім, переможця, участь у торгах взяло ще дві компанії: ТОВ «Фортіс-Львів» і ТОВ «Еталон-ком». Остання фірма пропонувала виконати роботи за 3,9 млн грн, тобто на 250 тис. грн дешевше ніж переможець «Віфа «Проект-буд». Але в умовах торгів були визначені нецінові критерії, зокрема наявність виконання аналогічних договорів, у яких ТОВ «Віфа Проект-буд» мало більший досвід.

Лабораторія  розташовуватиметься на вулиці Миколайчука, 9 у приміщенні лікарні. Згідно із технічним завданням, підрядник проведе демонтажні роботи, встановить вікна, двері, замінить сантехніку, електромережі, встановить систему вентиляції та сигналізацію. Витрати компанії на зарплати працівникам дорівнюватимуть 753 тис. грн, тобто 18% від суми договору, а прибуток – 57 тис. грн – 1,36% відповідно.

ТОВ «Віфа «Проект-буд»» зареєстровано у Львові, а його власником є львів’янин Остап Караїм. це вже не перший досвід співпраці підприємства з лікарнею швидкою допомоги –  протягом квітні-липня поточного року фірма уклала чотири контракти на реконструкцію приміщень операційної, кабінету МРТ та терапевтичного відділення загальною сумою 13,8 млн грн.

Загалом з початку 2019 року фірма підписала 32 договори на 53,8 млн грн. Здебільшого це були замовлення від структурних підрозділів Міністерства оборони, зокрема від Західного територіального квартирно-експлуатаційного управління – 24 млн грн та ДП Міністерства оборони «Готель Власта» – 2,6 млн грн.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.