Кондиціонери сесійної зали Львівської обласної ради відремонтують за один мільйон гривень

13 Серпня 2020

фото: Фотографії старого Львова

Управління майном спільної власності Львівської обласної ради підписало два договори на ремонт системи кондиціонування у сесійній залі на Винниченка, 16.  Сума двох контрактів становить 1,17 млн грн, повідомляється на порталі публічних закупівель Prozorro.

Роботи з ремонту системи кондиціонування за 561 тис. грн буде виконувати приватне підприємство «Мегапромбудімпекс», а обладнання на суму 607 тис. грн постачатиме «Еко-СТ».

ПП «Мегапромбудімпекс» зареєстровано у Львові, а його власником є Олег Білас. Раніше Олег Білас працював старшим оперуповноваженим карного розшуку в аеропорту Залізничного райвідділу міліції. Окрім того, Олег Білас є власником ще однієї фірми – ПП «Біолбуд».

Цікаво, що фірми його дружини Юлії Мальцевої та сестри Наталії Білас визнали тендерними махінаторами. Їх підприємства «Плис» та «Плас»  у жовтні 2016 року  оштрафував Антимонопольний комітет за узгоджені дії на торгах і заборонив брати участь у відкритих торгах протягом трьох років. Згодом обидві фірми змінили місце реєстрації та власників.

З початку 2020 року ПП «Мегапромбудімпекс» отримало 27 державних замовлень на понад 111 млн грн.

Приватне підприємство «Еко-СТ» також прописане у Львові, а на його сайті зазначено, що фірма спеціалізується на постачанні та монтажі обладнання для сонячної та вітрової енергетики.

ПП «Еко-СТ» належить Тарасові Станицькому, який також займається індивідуальною підприємницькою діяльністю, зокрема постачав кондиціонери львівському комунальному підприємству «Муніципальна варта».

Це перший контракт приватного підприємства «Еко-СТ» із бюджетними установами впродовж цього року.

Нагадаємо, що у 2019 році розпочали ремонт ще однієї сесійної зали, але вже у Львівській міській раді. Реконструкція обійдеться у 10,73 млн грн без меблів і техніки, а система опалення та кондиціонування коштуватиме 3,78 млн грн.