Тячівська лікарня замовила респіратори вдвічі дорожче багатьох медзакладів України

10 Серпня 2020

Тячівська районна лікарня 5 серня підписала договір із приватною підприємицею Людмилою Феєр на закупівлю респіраторів на загальну суму 116 тис. грн. Про це стало відомо із сайту публічних закупівель Prozorro.

Згідно з договором, замовили 2 тисячі засобів респіраторів моделі «Мікрон» із клапаном та рівнем захисту FFP3, де ціна одного складає 58 грн. Така вартість є вищою, ніж в аналогічних закупівлях іншими бюджетними установами.

Наприклад, Арбузинська виправна колонія (Миколаївська область) замовила такий товар по 35 грн/шт. За такою ж вартістю його придбали у Прилуцькій центральній міській лікарні. У Винниках  госпіталь ветеранів війни купив респіратори «Мікрон» по 28 грн/шт у приватного підприємства «Бінар-2000», хоча ще у середині травня купував такі респіратори по 110 грн, про що також писали «Наші гроші. Львів». Ще дешевше вони обійдуться для Буринської міськради (Сумська область). Там їх ціна складе 25 грн за штуку.

У мережі респіратори «Мікрон» продають переважно по 30-35 гривень за одиницю.

Ми звернулись за коментарем до Людмили Феєр, однак вона відмовилась пояснити таку суттєву різницю у вартості респіраторів.

Людмила Феєр зареєстрована приватним підприємцем в Ужгороді і з початку року підписала 53 контракти на 3,2 млн грн.

Нагадаємо, що це не перший випадок, коли Тячівська лікарня замовляє товари із значною переплатою. Раніше медзаклад придбав аналізатор газів крові та електролітів Edan i15 за 311 тис. грн, в той як на ринку його вартість на 90 тис. грн дешевше.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.