Підприємиця, яка ще недавно продавала продукти, постачатиме генератори Нацгвардії для ліквідації наслідків повеней

07 Серпня 2020

Дизельный генератор Wattstream WS40-RS. Фото: Rozetka

База виробничо-технологічної комплектації Національної гвардії України 29 липня підписала договір з підприємицею Юлією Лєщиною на постачання генераторів на майже 1,3 млн грн. Про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro.

Закупівлю здійснили без тендеру на виконання розпорядження Кабміну для ліквідації наслідків повеней у червні 2020 року на територіях Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської та Чернівецької областей. Оскільки мова йде про негайну ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій, то база могла провести переговорну процедуру.

Згідно з договором, замовили п’ять генераторів, які мають доставити до 1 вересня цього року за адресою вулиця Бориспільська, 40а в Києві.

З п’яти генераторів замовили по два дизельних WattStream моделей WS40-RS і WS70-RS. Їхня ціна становитиме 238,9 та 278,8 тис. грн відповідно. Також замовили ще один генератор Hertz HS 42 RC за 238,9 тис. грн.

Останній в двох інтернет-магазинах нам запропонували по 207-218 тис. грн, тобто різниця становить 5-10%, що можна пояснити коливанням курсу валют. Генератори WattStream обох моделей також можна замовити хіба на 10% дешевше.

З протоколу засідання тендерного комітету відомо, що База провела переговори ще з двома підприємцями.

Юлія Лєщина з Харкова зареєструвалась підприємицею у лютому цього року. Відомо, що раніше вона публікувала статті у Віснику Харківського нацуніверситету. Вона також вказана однієї з двох контактних осіб в журналі «Соціальна економіка» цього ж університету.

У розмові з «Наші гроші. Львів» Юлія Лєщина повідомила, що робота в журналі є соціальною, оскільки вона працює в університеті, і їй також не заборонено займатись підприємницькою діяльністю. Після запитання, чи працює вона викладачем, Лєщина попрощалась і поклала слухавку.

Влітку цього року Лєщина почала постачати невеликі партії продуктів та канцелярських виробів у військові частини. Сума договорів не перевищувала 50 тис. грн. Однак у липні отримала поточне замовлення на генератори. Також База виробничо-технологічної комплектації Національної гвардії України планує віддати їй замовлення без конкурсу на постачання труб на понад півмільйона гривень.