Фірма з Яворівщини позмагалася з учасником без усіх документів за понад 10 млн грн за навчальний клас для військових

04 Серпня 2020

Навчання у військовій частині А4150 (фото з сайту intvua.com)

Військова частина А4150, розташована в Старичах, 30 липня замовила поставку модульної конструкції навчального класу вартістю 10,6 млн грн. Товар поставить ТОВ «Ідеалбудльвів» протягом майже п’яти місяців з моменту підписання договору.

Військові отримають збірну конструкцію на 27 класів та одну лаборантську. Постачальник змонтує стіни з металопластиковими вікнами та дверима, бетонну підлогу з лінолеумовим покриттям, протипожежну систему та систему обігріву з можливістю підключення до централізованого опалення.

Єдиним конкурентом на торгах переможця «Ідеалбудльвів» було ТОВ «Гермікс». Під час аукціону фірми не знижували своїх пропозицій. Ціна компанії «Гермікс» була на 600 тис. грн дешевшою, однак її відхилили через відсутність усіх потрібних документів, а саме – гарантії забезпечення цінової пропозиції. Також підприємство не завантажило ще низку довідок, зокрема про наявність матеріально-технічної бази, працівників та копію аналогічного договору.

Власник та директор фірми «Гермікс» Степан Шавало пояснив, що готував на цю закупівлю документи самостійно, без юристів. «Що встигав, те встигав. Реально я побачив, що мені тяжко в тендері брати участь», − зазначив Степан Шавало.

Водночас на документах обох компаній є цифри, написані схожим почерком, що може свідчити про підготовку довідок однією людиною. Інших ознак не має. Будь-яку пов’язаність між собою фірми заперечують.

«Такого в принципі не може бути. Ми не знайомі з цією фірмою», − стверджує власник та директор ТОВ «Ідеалбудльвів» Сергій Задорожний.

Учасники вперше зустрічаються на торгах. За даними Clarity.project, це єдина участь в державних закупівлях компанії «Гермікс». А от компанія «Ідеалбудльвів» протягом 2019-2020 років отримала державних замовлень на 39 млн грн, враховуючи поточну угоду. В основному підряди були на капітальний ремонт та реконструкцію будівель.

Компанії «Ідеалбудльвів» та «Гермікс» зареєстровані у Яворівському районі. Власник фірми «Гермікс» Степан Шавало також володіє монтажною компанією ТОВ «Сан-тех інстал-сервіс» та має частку в будівельних фірмах ПП «Комфортмістобуд» та ПП «Житлобудкомфорт».