- NGL.media - https://ngl.media -

Лікарня у Новояворівську з порушенням замовила ліків на понад 200 тисяч гривень

31.07.2020 @ 09:30 в Львів,Новини

Новояворівська районна лікарня ім. Юрія Липи 27 липня замовила [1] медичний препарат «Іміфорс» на 263 тис. грн за спеціальною спрощеною процедурою для подолання пандемії коронавірусної хвороби (COVID-19).

Така спрощена процедура передбачає закупівлі за прямими договорами, без проведення конкурсу. Проте замовлений лікарнею препарат відсутній у переліку відповідної постанови [2] Кабміну, яка визначає, що можна купувати без конкурсу.

Контактна особа замовника, економіст лікарні Галина Чума зазначає, що лікарня купує непередбачені постановою медикаменти за спеціальною спрощеною процедурою через об’єктивні причини.

«Наші лікарі хочуть саме такі медикаменти, і ми повинні були закупити їх терміново тому, що в інфекційному відділенні дуже багато хворих. Ми не можемо йти на Prozorro, проводити іншу спрощену процедуру чи тендер, бо ліки потрібні терміново і весь час нові», − пояснює Галина Чума.

На питання редакції, чи могла б лікарня розрахувати потребу і наперед замовляти медикаменти через інші процедури, Галина Чума відповіла, що такі питання вирішує керівництво, однак наразі на це не вистачає часу.

«Зараз дуже багато метушні, усе бігом-бігом-бігом. Дуже великий обсяг робити, просто це все не встигаємо», − розповідає Галина Чума.

Згідно з угодою, лікарня отримає тисячу упаковок антибактеріального засобу «Іміфорс», який використовують для лікування інфекцій, зокрема тих, які спричиняють тяжку пневмонію. Одна упаковка «Іміфорсу» коштуватиме для лікарні 263 грн, що збігається з ринковою ціною. Нагадаємо, що приймати будь-які медичні препарати самостійно не можна, спочатку потрібно проконсультуватися з лікарем.

Договір на поставку цих медикаментів підписали з ТОВ «Бадм-Б». Підприємство зареєстроване в Дніпрі, його кінцевими бенефіціарами є Олександр Дитятковський та Олександр Суходольський.

Фірма належить до групи компанії «БаДМ», крупного фармацевтичного дистрибютора в Україні. Частка «БаДМ» на ринку складає близько 40%, і на сьогодні компанія має 12 регіональних підрозділів по країні, зазначає YouControl. Саме ж ТОВ «Бадм-Б» протягом 2019-2020 років отримало державних замовлень на 1,3 млрд грн.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/07/31/likarnya-u-novoyavorivsku-z-porushennyam-zamovyla-likiv-na-ponad-200-tysyach-gryven/

URLs in this post:

[1] замовила: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-07-28-007764-c?fbclid=IwAR1iuE3zOYrzgdmyRXwqoUKK5rMI8diMp7yleLIAD7vszPhWZptiOEZM2Kw

[2] постанови: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/225-2020-%D0%BF#Text

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.