- NGL.media - https://ngl.media -

Лікарня №1 у Чернівцях не отримає ще одного апарату ШВЛ для лікування хворих на коронавірус

24.07.2020 @ 08:30 в Новини,Чернівці

Чернівецька міська лікарня №1 розірвала [1] 20 липня договір з ТОВ «Здраво» на постачання апарату штучної вентиляції легень (далі – апарат ШВЛ) за 528 тис. грн.

Договір на закупівлю цього апарату ШВЛ SV300-2 підписали ще 9 квітня. Закупівлю здійснили за спрощеною процедурою звітування для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби COVID-19. Компанія «Здраво» мала поставити товар протягом 60 днів після повної оплати.

Вже 5 червня медики та постачальник уклали додаткову угоду, згідно з якою поставку товару продовжили до кінця липня через затримку виробництва та перевантаження суден. Однак 20 липня через ці ж фактори договір довелося розірвати. Фірма «Здраво» поверне кошти медикам протягом семи днів.

«На зазначений період припав спалах коронавірусу в світі, внаслідок якого відбулося порушення ланцюга постачання, яке, в свою чергу, вплинуло на увесь цикл виробництва та призвело до істотних затримок. В результаті у нас накопичилася велика кількість невиконаних замовлень. Окрім того, портові обмеження призвели до перевантаження суден. Бронювання судна додатково затримало відправлення», – зазначено в поясненні виробника апарату ШВЛ «Шеньчжень Майндрей Біо-Медікал Електронікс Ко., Лтд».

Протягом карантину чернівецька міська лікарня №1 розірвала ще два договори на постачання апаратів ШВЛ. Перший апарат за 800 тис. грн мали б поставити [2] до кінця квітня, однак спочатку договір продовжили до 2 липня через затримку виробництва, а за день цього кінцевої дати розірвали. Київське ТОВ «Медхолдінг», постачальник цього апарату ШВЛ, працює на ринку з 2012 року. Основним видом її діяльності є торгівля фармацевтичними товарами.

Другий апарат ШВЛ для чернівецької міської лікарні №1 вже на 528 тис. грн постачальник ТОВ «Здраво» знову не зміг [3] поставити через велику кількість невиконаних замовлень та перевантаження суден. Договір підписали 24 квітня, а вже 22 червня розірвали.

Нагадаємо, саме фірма «Здраво» входить [4] до списку найбільших постачальників медичного обладнання у Чернівецькій області протягом карантину. Кінцевим бенефіціаром компанії є Валерій Лось, який володіє цілою групою фармацевтичних фірм та підприємств з пошиття одягу. Саме компанія «Здраво» є основною в цій групі, вона просуває на ринку України медичні препарати та медичне обладнання, зазначає YouControl.

Загалом зі всіх підписаних протягом березня-червня 966 договорів у Чернівецькій області розірвали [5] лише 12. У восьми випадах медики частково оплатили товар, а у чотирьох замовленнях не було жодної сплати. Три розірвані договори були на поставку вищезгаданих апаратів штучної вентиляції легень, решта замовлень були дрібними. Їх установи Чернівецької області розірвали через технічні причини.

Великий договір на два апарати ШВЛ розірвала також чернівецька міська дитяча клінічна лікарня. Закупівлю провели 30 березня, медики навіть зробили стовідсоткову передоплату 1,43 млн грн, однак на початку квітня повідомили про неможливість отримати товар. Виробник не зміг відправити обладнання в Україну, оскільки китайський уряд заборонив експортувати медичні товари без спеціальної національної сертифікації.

Підготували за підтримки МФ Відродження


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/07/24/likarnya-1-u-chernivtsyah-ne-otrymaye-shhe-odnogo-aparatu-shvl-dlya-likuvannya-hvoryh-na-koronavirus/

URLs in this post:

[1] розірвала: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-04-09-002603-b#tender

[2] поставити: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-03-31-001054-b#tender

[3] не зміг: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-04-24-000924-b#tender

[4] входить: http://ngl.media/2020/07/14/80-miljoniv-proty-koronavirusu-v-chernivtsyah/

[5] розірвали: http://ngl.media/2020/07/16/u-period-karantynu-dvi-chernivetski-likarni-vchasno-ne-otrymaly-aparativ-shvl-cherez-problemy-z-vyrobnytstvom/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.