Буковинські онкологи отримають нову рентгенівську систему за 6 млн грн для діагностики пацієнтів з коронавірусом

22 Липня 2020

Рентгенографічна система OPERA T30cs (джерело: bimedis.net)

Буковинський клінічний онкологічний центр 17 липня замовив стаціонарну рентгенографічну систему OPERA T30cs за 6 млн грн. Товар поставить ТОВ «Медгарант» до кінця липня.

Медики отримають рентгенівську систему на три місця італійського виробника General Medical Merate. Апарат дозволяє збільшити кількість обстежень та знижує дозу опромінення на пацієнтів. Система має робочу станцію лікаря-рентгенолога з програмним забезпеченням. Спеціальна конструкція діагностичного стола дозволяє пацієнтові легко піднятися на нього або зійти у вертикальному та горизонтальному положенні.

Також завдяки стійці рентгенівської трубки можна проводити дослідження легень та грудної клітки без використання додаткової вертикальної стійки. А завдяки спеціальній змінній відстані – отримувати під час кардіологічних чи легеневих досліджень високоякісні знімки.

Рентгенівський комплекс використовують в гастроентерології, радіотерапії, педіатрії, урології, гінекології, екстреній медицині та травматології.

Закупівлю здійснили за спрощеною процедурою звітування для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби COVID-19.

Постачальник рентген-системи OPERA T30cs ТОВ «Медгарант» зареєстроване 2002 року в Києві. Власником підприємства є Олександр Островський. Компанія спеціалізується на продажі медичного обладнання. Раніше «Медгарант» належала до групи компаній Германа та Володимира Фісталів, основним напрямком якої є виробництво та продаж медичних товарів (ТМ Medicare®) і медичного обладнання.

Протягом 2019-2020 років фірма отримала державних замовлень на 941 млн грн, зокрема 8 млн грн – у Чернівецькій області (враховуючи поточну угоду).

Нагадаємо, Буковинський клінічний онкологічний центр посідає друге місце в переліку найбільших замовників ковідних товарів Чернівецької області. Протягом березня-червня заклад спрямував 7,3 млн грн на закупівлі за спрощеною процедурою звітування (COVID-19). Центр не призначений для лікування хворих на коронавірус, однак з кінця квітня він також почав проводити закупівлі за кодом «COVID-19». На велику суму замовлень онкологічного центру вплинули два договори: закупівля відеобронхоскопа за 2,2 млн грн та апарату ультразвукової діагностики вартістю 3,7 млн грн. Обидва обладнання вже поставили медикам.

Наразі договір на поставку рентгенологічної системи вартістю 6 млн грн – найбільший в Чернівецькій області. Ще один рентген-апарат замовила Новоселицька районна лікарня за 2,4 млн грн.

Підготували за підтримки МФ Відродження