У трускавецькій лікарні замовили лампи для дезінфекції на майже 40% дорожче, ніж у виробника

21 Липня 2020

Трускавецька міська лікарня 17 липня підписала договір із приватною підприємицею Марією Зворецькою на закупівлю бактерицидних опромінювачів. Сума договору становить 74,8 тис. грн, про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

За договором придбали 15 бактерицидних рециркуляторів моделі ОРББ 30*2. Це прилад призначений для кварцування (обеззаражування) приміщень від вірусів та бактерій. Вартість одного такого пристрою за контрактом становить 4 990 грн. Закупівлю здійснили за спеціальною спрощеною процедурою звітування для подолання пандемій коронавірусної хвороби COVID-19.

Бактерицидний рециркулятор BactoSfera ORBB 30*2 Horizont (фото з сайту виробника)

Зараз таке обладнання знайти на ринку досить складно, оскільки рециркулятори користуються підвищеним попитом. На сайті виробника, компанії «Бактосфера», навіть зазначено, що прийом покупок тимчасово призупинений. Щоправда, за телефоном у фірмі повідомили, що працюють за передзамовленням і товар можна отримати протягом 2-3 тижнів. Вартість однієї такої лампи буде становити 3600 грн у разі роздрібного замовлення, і 3100 грн – у випадку гуртового замовлення.

Вартість бактерицидних опромінювачів у мережевому магазині, який виступає посередником також значно дешевша. Це 3600 грн за штуку, а у випадку великого замовлення – 3300 грн. Однак і тут – лише за передзамовленням, бо останні забрали вчора.

Марія Заворецька не пояснила, чому ціна для лікарні є дорожчою та відмовилась від коментарів. Як приватна підприємиця вона зареєстрована у селі Станиля Дрогобицького району і почала брати участь у публічних закупівлях із грудня 2018 року. Окрім незначного замовлення від Маріупольської лікарні (1,6 тис. грн), решта 3 контракти Заворецька підписала із Трускавецькою міською лікарнею, загальна вартість яких склала 92,7 тис. грн.

Підготували за підтримки МФ Відродження