У Тернополі лабцентр замовив реагентів у фірми Ярославського на понад 600 тис. грн

21 Липня 2020

Фото умовне, джерело: zaxid.net

Тернопільський обласний лабораторний центр 17 липня підписав договір на постачання наборів реагентів для виділення нуклеїнових кислот з ТОВ «Астравір Текнолоджі» вартістю 600 тис. грн. Про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro.

Замовили 300 наборів на 50 реакцій кожен вартістю по 2 тис. грн.

Закупівлю здійснили без конкурсу, за спрощеної процедурою звітування для товарів робіт і послуг, необхідних для подолання захворюваності на коронавірусну інфекцію COVID-19.

Того ж дня лабораторний центр підписав і меншу угоду, на 40 тис. грн, в якій замовив ще 5 вищезгаданих наборів, а також 5 наборів реагентів для виявлення короновірусу COVID-19 по 100 реакцій – такі коштуватимуть 6 тис. грн за набір.

Закупівлі реагентів у цієї компанії у липні також зробили обласні лабораторні центри МОЗ у Волинській (6 млн грн), Запорізькій (4,26 млн грн), Рівненській (2,13 млн грн) та Київських областях (майже 1,3 млн грн). Інший досвід у закупівлях в Prozorro відсутній.

ТОВ «Астравір Текнолоджі» зареєстроване чотири місяці тому, належить іншій компанії – «Девелопмент констракшн холдінг», бенефіціарним власником якого є відомий харківський бізнесмен Олександр Ярославський.

У кінці березня власник і президент групи DCH Олександр Ярославський сказав, що закупить для України замість експрес-тестів на коронавірус ще партію ПЛР-тестів через свого друга Джека Ма. У квітні їх привезли в Україну.

Підготували за підтримки МФ Відродження