Ще одна лікарня на Львівщині до кінця літа отримає сучасний цифровий рентгенівський комплекс

16 Липня 2020

Стаціонарна цифрова рентгенівська система японського виробника Fujifilm (джерело: reemedy)

5-а міська клінічна лікарня Львова 14 липня замовила цифрову стаціонарну рентгенівську систему FDR SMART FGX за 3,6 млн грн. Товар поставить ТОВ «Айрісмед» до кінця серпня цього року.

Медики отримають цифровий стаціонарний рентгенівський комплекс моделі FDR SMART FGX 40S-N-1-F-230 японського виробника Fujifilm. Рентгенівська система складається з рентгенографічного столу та стійки для зняття зображення стоячи. Апарат дозволить медикам робити високоякісні знімки.

Сама рентген-система коштує 1,34 млн грн, однак до неї також входить цифровий плоскопанельний детектор вартістю 1,33 млн грн, спеціальна ліцензія за 370 тис. грн. А також медичний лазерний принтер сухого друку за 244 тис. грн, робоче місце лаборанта за 150 тис. грн та робоче місце лікаря вартістю 162 тис. грн.

Закупівлю здійснили за спрощеною процедурою звітування для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби COVID-19.

Це не перша стаціонарна рентген-система, постачання якої протягом карантину замовили медичні заклади Львівщини. Схоже рентген-обладнання іншої комплектації за 3 млн грн фірма «Айрісмед» поставить Червоноградській центральній міській лікарні. А рентгенівську систему преміум-комплектації вартістю 4,3 млн грн отримає Пустомитівська центральна районна лікарня. Постачальником товару також є компанія «Айрісмед».

Окрім того, установи Львівської області протягом карантину замовили й пересувні рентген-апарати. По одному такому обладнанню отримає клінічна лікарня швидкої медичної допомоги Львова, Центр легеневого здоров’я та Стрийська центральна міська лікарня.

Компанія «Айрісмед» зареєстрована 2016 року у Львові. Фірма спеціалізується на продажі та обслуговуванні медичного обладнання і є офіційним дистриб’ютором Fujifilm. Протягом 2019-2020 років підприємство отримало державних замовлень на 8,35 млн грн, не враховуючи поточної угоди.

Власниками «Айрісмед» є Сергій Боярчук, Ігор Дутка та Ірина Комнацька. Разом вони також володіють ТОВ «Медичний центр «Євроклінік».