ТОП-6: хто витратив найбільше коштів на подолання коронавірусу в Чернівецькій області

14 Липня 2020

Протягом березня-червня установи Чернівецької області загалом спрямували 80 млн грн на боротьбу з коронавірусом. Найбільшими замовниками стали п’ять визначених для прийому хворих на COVID-19 лікарень та Буковинський клінічний онкологічний центр.

Рейтинг базується лише на закупівлях, здійснених за спрощеною процедурою звітування для запобігання поширенню інфекції. Детальніше про розподіл коштів – в тексті Марії Ревер «80 мільйонів проти коронавірусу в Чернівцях».

Перше місце в списку найбільших замовник посідає чернівецька міська лікарня №1, яка підписала договорів на медичні товари 16,7 млн грн, тобто 20% від загальної суми.

Наступним найбільшим замовником став Буковинський клінічний онкологічний центр – 7,3 млн грн. Цей заклад не призначений для лікування хворих на коронавірус, однак з кінця квітня він також почав проводити закупівлі за кодом «COVID-19». На велику суму замовлень онкологічного центру вплинули дві закупівлі – відеобронхоскопа за 2,2 млн грн та апарата ультразвукової діагностики за 3,7 млн грн.

Третє місце у цьому переліку посідає чернівецька міська клінічна лікарня №3. Вона протягом карантину підписала договорів на 5,4 млн грн. Саме цей заклад почав приймати хворих на коронавірус 1 травня після того, як у чернівецьких міських лікарнях №1 та № 4 закінчилися місця.

З невеликим відривом четверте місце зайняла Чернівецька обласна дитяча клінічна лікарня – вона спрямувала на закупівлі 5 млн грн. До найбільших замовників також увійшла Новоселицька районна лікарня зі спрямованими 4,4 млн грн та Сторожинецька центральна районна лікарня з 4,2 млн грн.

Інші визначені для прийому хворих на коронавірус медичні заклади виділили менше коштів. Чернівецька обласна клінічна лікарня, чернівецька міська лікарня №4 та районні лікарні в селищі міського типу Глибока та Путилі спрямували від 2 до 2,9 млн грн. А районні лікарні в Кельменці та Сокирянах – від 1,4 до 1,5 млн грн відповідно.

Водночас Кіцманська центральна районна лікарня виділила на «ковідні» закупівлі лише 786 тис. грн. Очільник лікарні Володимир Хромюк пояснює: кошти витрачали відповідно до потреби, також медикам допомагали волонтери та благодійники.

У Хотинській районній лікарні за спрощеною процедурою звітування спрямували всього 164 тис. грн. В основному частину потрібних товарів медики купували за допомогою відкритих торгів та переговорної процедури.