Постачальник електроенергії замовив респіраторів та масок на понад 700 тисяч дорожче львівських поліклінік та «Львівгазу»

14 Липня 2020

Фото: phys.org

ТОВ «Львівенергозбут» 9 липня підписало договір на постачання засобів індивідуального захисту вартістю понад 732 тис. грн із підприємцем Русланом Романишиним. Про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro.

Замовили одноразові тришарові маски по 7 грн кожна на 194,46 тис. грн та респіратори Бук третього класу захисту по 60 грн кожен на 537,6 тис. грн. Закупівлю здійснили за спрощеною процедурою звітування для запобігання COVID-19.

Ціна на респіратори загалом відповідає аналогічним закупівлям, хоча респітори Бук третього класу захисту та ще й з клапаном для 1-шої міської поліклініки Львова коштуватимуть по 52 грн. Так само як і для четвертої поліклініки Львова. В основному найдешевші закупівлі здійснюють у ТОВ «Бук.юа», який продає респіратори третього класу ще дешевше – по 35-50 гривень за штуку.

Щодо одноразових тришарових масок, то у великих та середніх закупівлях їх ціна знизилась до 4-6 гривень за штуку. Наприклад, онкологічний центр 10 липня замовив їх по 5,5 грн, 1-ша міська поліклініка м. Львова 7 липня – по 4,95 грн та 5-а міська клінічна лікарня м. Львова – по 5,85 грн.

Аналогічно «Оператор газорозподільної системи «Львівгаз» 6 липня замовив трьохшарові захисні маски по 4 грн.

ТОВ «Львівенергозбут» постачає електричну енергію споживачам Львова та Львівської області, створене у 2018 році, коли обленерго повинні були відокремити свою діяльність з розподілу від діяльності з постачання електричної енергії. Понад 75% у статутному капіталі належить Анатолію Фоменку, ще 25% – Олексію Безуглому.

Нагадаємо, саме «Львівобленерго» 2 липня замовило 20 тисяч одноразових трьохшарових масок ще дорожче – по 8,7 грн.

Підготували за підтримки МФ Відродження