На паперовий вісник Львівської міськради вже витратили 196,4 тис. грн

10 Липня 2020

Випуск «Львівського вісника» вже обійшовся платникам податків у 196,4 тис. грн. Саме стільки коштів було перераховано ТОВ «ДІМ» за друк бюлетеня-проспекту Львівської міськради у лютому-червні цього року за даними порталу Є-Дата .

Окрім того, договором, який підписав Департамент «Адміністрація міського голови» Львівської міської ради у червні, передбачено ще друк у липні вартістю понад 22,9 тис. грн. Тобто загалом сума становитиме майже 220 тис. грн. Усі закупівлі здійснили за процедурою звітування, без проведення конкурсу.

Вже вийшло шість номерів «Львівського вісник», деякі друкували не один раз. На початках він мав 8 сторінок і тираж 50 тис. примірників. Однак потім тираж зменшили до 40 тис., а сторінок – до 4. Наприклад, у липні заплановано два друки по 40 тис. примірників кожен вартістю 11,46 тис. грн. Друк одного примірника коштуватиме менше 30 копійок.

Як повідомляли «Наші гроші. Львів», видання орієнтоване на людей старшого віку, які не вміють користуватись інтернетом. Написання текстів та верстка газети здійснюється силами прес-служби Львівської міськради. Видання поширюють безкоштовно у ЦНАПах, поліклініках, театрах, музеях, відділах соцзахисту тощо.

Інформаційний проспект під назвою «Львівський вісник», як вказано в договорах, друкуватимуть на виконання програми промоції і доручення міського штабу із прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії коронавірусної інфекції.

У двох випусках (номери 5 та 6 за травень-червень), копії яких надала прес-служба ЛМР, йдеться про таке:

Травень

  • Львів — перше українське місто, де розробили і затвердили програму відновлення та виходу з кризи,
  • Від початку року у місті підсвітили вісім храмів,
  • Львівські медики отримують доплати за роботу під час епідемії, підприємці пожертвували понад 50 млн грн на боротьбу з коронавірусом,
  • Ремонти вулиць і площ.

Червень

  • Плани на розвиток транспорту, які не втілюються через депутатів,
  • Працівники стратегічних ЛКП можуть залишитися без зарплат через депутатів,
  • Модернізація очисних споруд міста, яку не можуть розпочати через депутатів,
  • Місто хоче купити «швидкі», однак депутати заблокували.

Нагадаємо, Львівська міськрада майже протягом двадцяти років мала власну газету «Ратуша». Однак в рамках роздержавлення ЗМІ по всій країні в грудні 2018 року прийняла рішення про припинення діяльності КП «Ратуша».

Підготували за підтримки МФ Відродження