Львівська інфекційна клінічна лікарня замовила кисневих концентраторів на майже мільйон гривень в улюбленого постачальника

10 Липня 2020

Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня 8 липня підписала договір на закупівлю кисневих концентраторів із приватним підприємцем Денисом Нарусевичем за 0,9 млн грн. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

За контрактом замовили 21 кисневий концентратор моделі «Біомед Jay-10» з максимальною потужністю продукування кисню до 10 л на хвилину. Ці прилади приєднуються до кисневих балонів і регулюють рівень концентрації та передачі кисню в залежності від ступеня легеневої недостатності пацієнта. Вартість одного кисневого концентратора для лікарні складе 43 тис. грн. На сайті виробника, таке медобладнання продають по 40 тис. грн за штуку.

фото: сайт Біомед

Це не перша закупівля кисневих концентраторів інфекційною лікарнею. Ще до початку пандемії коронавірусу COVID-19, медзаклад замовив 13 штук у ТОВ «Авіцена Медик» та вже у травні 2 одиниці у приватної підприємиці Соломії Левус.

Однак найбільше інфекційна лікарня замовляла концентраторів у Дениса Нарусевича. Крім вищезгаданого договору, підприємець впродовж червня підписав ще 3 контракти на ще 39 концентраторів. Сумарно їх вартість становила 1,67 млн грн, а ціна одного була незмінною – 43 тис. грн.

Загалом інфекційна лікарня придбала 75 кисневих концентраторів різних моделей та рівня потужності.

Приватний підприємець Денис Нарусевич зареєстрований у місті Луцьк. З березня 2020 року підприємець отримав 9 держзамовлень на загальну суму 3,44 млн грн, усі від Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні.