У Миколаєві лікарня замовила респіратори другого класу захисту за ціною 2-4 рази дорожчою ринку

09 Липня 2020

Миколаївська центральна районна лікарня, що у Львівській області, 2 липня підписала договір на постачання респіраторів на 30 тис. грн з приватною підприємицею Оксаною Скоропад. При цьому вартість респіраторів, встановлена в договорі, значно перевищує ринкову.

Закупівлю здійснили за спрощеною процедурою звітування для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби COVID-19.

Згідно з інформацією на сайті публічних закупівель Prozorro, замовили 500 респіраторів Днепр 2К «Євро стандарт» по 60 гривень кожен. Це респіратори класу захисту FFP2 із клапаном.

Навіть респіратори вищого класу захисту останнім часом замовляють дешевше – наприклад, українського виробника Бук-3К – по 35 грн, а аналогічні респіратори FFP2 із клапаном (Бук-2К) – по 34 грн.

В онлайн-магазинах респіратори Днепр 2К також можна знайти дешевше. Наприклад, в цьому магазині підтвердили можливість поставки таких 500 респіраторів по 16 гривень за штуку. А в ще одному магазині запропонували аналог респіратори Рута по 18 грн. Ціни вказані без вартості доставки.

Підприємиця Оксана Скоропад є постачальником багатьох медзакладів Львова та області. Найбільше замовлень отримувала від міської дитячої клінічної лікарні Львова, а з Миколаївською центральною районною лікарнею підписала лише два договори, включно з цим. Раніше вона підписувала договір на постачання морозильника для зберігання крові вартістю майже 62 тис. грн.

Підготували за підтримки МФ Відродження