Львівське комунальне підприємство та миколаївський дитсадок замовили захисних масок дорожче за інших

09 Липня 2020

Фото: Healthline

Дитячий садок «Берізка» (селище Липівка, Миколаївський район) і Львівське комунальне автотранспортне підприємство №1 підписали договори на закупівлі медичних матеріалів. Сума договорів становить 8 та 46 тис. грн відповідно, про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

Заклад дошкільної освіти Берізка уклав договір із приватним підприємством «Медос». За контрактом замовили латексні рукавички та медичні маски. Ціна останніх становить 9,43 грн за штуку.

Автотранспортне підприємство №1 також замовило маски у приватного підприємця Романишина Руслана, ціна яких буде дорівнювати 7,7 грн за одиницю. Така вартість засобів індивідуального захисту є вищою за аналогічні закупівлі у Львівській області.

Наприклад, Львівський національний медичний університет цей товар замовив по 5,7 грн за штуку, комунальне підприємство «Львівводоканал» – по 4,5 грн за маску, а ще дешевший контракт підписало акціонерне товариство «Львівгаз». Для цієї установи маски коштуватимуть 4 грн за одиницю.

Приватне підприємство «Медос» зареєстроване у Львові, а його власником є  Володимир Довбуш. З початку 2020 року фірма підписала 19 контрактів на 260 тис. грн.

Руслан Романишин підписав 46 контрактів на майже 1 млн грн, зокрема з початку квітня отримав 13 замовлень від автотранспортного підприємства №1 на 333 тис. грн. Ще раніше ми зазначали, що Романишин продавав маски для АТП №1 за завищеною ціною. У червні їх вартість від цього постачальника була 9,8 грн/шт, у той час коли інші установи купували по 5-6,5 грн за штуку.

Підготували за підтримки МФ Відродження