«Львівобленерго» придбало дорогі маски у магазині канцтоварів

07 Липня 2020

ПАТ «Львівобленерго» 2 липня уклало договір із ТОВ «Ромус-поліграф» на закупівлю медичних масок. Сума договору становить 174 тис. грн, про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

За контрактом «Ромус-поліграф» поставить 20 тисяч штук нестерильних 3-шарових масок. Їх вартість становитиме 8,7 грн за одиницю, що є значно дорожче ніж на останніх аналогічних закупівлях у Львівській області. Наприклад, Перемишлянська центральна районна лікарня придбала такі маски за ціною 5,5 грн за штуку, а акціонерне товариство «Львівгаз» замовило за 4 грн/шт.

Щоправда, Львівське комунальне автотранспортне підприємство №1 замовляло такі ж маски по 7,7 грн за штуку, а Городоцька лікарня – по 7,5 грн відповідно.

Окрім того, тендер провели із порушенням, а точніше зазначили код товару, який стосується апаратури для радіотерапії, електротерапії та фізичної терапії, замість коду медичних товарів, до якого належать маски.

ТОВ «Ромус-поліграф» більше відомий як львівський магазин канцтоварів, який віднедавна також продає засоби індивідуального захисту. Роздрібна вартість масок на сайті магазину також дорівнює близько 8,8 грн за штуку.

Бенефіціарними власниками ТОВ «Ромус-поліграф»  є Ігор та Романна Холоди. З початку 2020 року фірма підписала майже 600 контрактів на 20,4 млн грн.