Хто поділив 1,68 млн грн на перевезення медиків Львівщини під час карантину у травні та червні

При цьому ціна за один кілометр у різних перевізників відрізняється - і 14, і 20 гривень за кілометр
07 Липня 2020

Фото: ЛОДА

Медичні заклади Львівської області протягом травня-червня замовили перевезення своїх працівників на 1,68 млн грн. Найбільші замовлення між собою поділили ПАТ «Львівське АТП-14630», ТОВ «Авто-лайн» та підприємець Михайло Онуфер.

При цьому ціна за один кілометр у різних перевізників відрізняється. Наприклад, підприємець Михайло Онуфер пропонує 20 грн за кілометр, а Володимир Дунайський – 14 грн. У договорах інших перевізників такої інформації не вказано.

ПАТ «Львівське АТП-14630» перевозить медиків Львівського обласного госпіталю ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи та Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні. Загальна сума його замовлень становить 615 тис. грн.

«Львівське АТП-14630» працює на ринку з 1997 року і є одним із перевізників Львова. Найбільшими пакетами акцій підприємства володіють львів’яни Андрій Рокош (68%) та Богдан Герявенко (16%). У Львові цей перевізник обслуговує автобуси №15, №21, №23, №26, №31, №42 та №44.

Наступне в рейтингу – ТОВ «Авто-лайн», яке отримає 446 тис. грн за обслуговування Сокальської центральної районної лікарні та Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру. Компанія «Авто-Лайн» також спеціалізується на перевезенні людей, кінцевими бенефіціарами фірми є Василь Гнідець, Олександра Максимів та Михайло Квасниця.

Третій за сумою замовлень на перевезення медиків – підприємець Михайло Онуфер. Він довозить медиків Стрийської центральної районної лікарні за 200 тис. грн. Михайло Онуфер зареєстрований 2005 року в Стрию, його основним видом діяльності є перевезення міським та приміським сполученням.

Велику частину замовлень – на 170 тис. грн – отримав підприємець Андрій Оленич. Він обслуговує Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр та Львівську обласну клінічну лікарню.

Андрій Оленич – депутат Миколаївської районної ради, член постійної комісії з питань промисловості, енергозберігання, зв’язку, шляхового господарства, розвитку агропромислового комплексу і екології. Зареєстрований як підприємець 2004 року в селі Крупсько Миколаївського району. Протягом березня-квітня цього року входив у трійку найбільших перевізників медиків Львівщини, отримавши замовлень на 416 тис. грн.

Дрібніші договори на перевезення медиків підписали ще чотири перевізники. Львівський приватний перевізник ТОВ «Міра і К» довозить медиків Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні, а перевізник ТОВ «ЗолочівАвтоТранс» обслуговує Львівську обласну дитячу клінічну лікарню «ОХМАТДИТ». Приватний перевізник Володимир Дунайський співпрацює з Буською центральною районною лікарнею, а Марта Бандровська – з Львівським обласним госпіталем ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи.

У Львівській області перевезення медиків почали замовляти у березні цього року, після оголошення карантину в Україні. «Наші гроші. Львів» підрахували, що протягом березня-квітня цю послугу медичні заклади області замовили на 3,7 млн грн. Тоді найбільші угоди між собою поділили перевізники ПАТ «Львівське АТП-14630», ТОВ «Авто-Лайн» та підприємець Андрій Оленич.

Медичний закладПеревізникСума договору, тис. грн
Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих імені Юрія ЛипиПАТ «Львівське АТП-14630»322
Львівська обласна інфекційна клінічна лікарняПАТ «Львівське АТП-14630»293
Львівська обласна інфекційна клінічна лікарняТОВ «Міра і К»132
Стрийська центральна районна лікарняФОП Михайло Онуфер21
Буська центральна районна лікарняФОП Володимир Дунайський42
Сокальська центральна районна лікарняТОВ «Авто-лайн»150
Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центрТОВ «Авто-лайн»66
Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центрФОП Андрій Оленич45
Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центрФОП Андрій Оленич26
Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центрФОП Андрій Оленич46
Стрийська центральна районна лікарняФОП Михайло Онуфер200
Сокальська центральна районна лікарняТОВ «Авто-лайн»230
Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих імені Юрія ЛипиФОП Марта Бандровська28
Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «ОХМАТДИТ»ТОВ «ЗолочівАвтоТранс»31
Львівська обласна клінічна лікарняФОП Андрій Оленич53

Підготували за підтримки МФ Відродження