- NGL.media - https://ngl.media -

АМКУ повторно оштрафував фірму за змову на торгах в Кам’янко-Бузькому районі

30.06.2020 @ 08:30 в Наслідки,Новини

Західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету оштрафувало трьох учасників тендеру на  харчування учнів від відділу освіти Кам’янко-Бузької РДА за змову на торгах. Споживче товариство «Оксамит» та приватні підприємиці Галина Кекош і Стефанія Фалісей заплатять штраф на загальну суму у 166 тис. грн. Вони також не зможуть брати участь у відкритих торгах протягом наступних трьох років. Відповідне рішення оприлюднили [1] на сайті АМКУ 24 червня.

Про змову «Наші гроші. Львів» написали [2] ще у січні 2020 року, а експерти із «Центру громадського моніторингу та досліджень» скерували відповідну скаргу до Антимонопольного комітету. У публікації ми зазначали, що переможцями тендеру за різними лотами стали СТ «Оксамит» і Галина Кекош. При цьому директором СТ «Оксамит» є Михайло Кекош – чоловік Галини Кекош, яка також є найманим працівником у цій фірмі.

Інший конкурент – Стефанія Фалісей також пов’язана з обома учасниками – в тендерних документах вона зазначала, що директор фірми-переможця СТ «Оксамит» Михайло Кекош працює у неї кухарем.

Працівники АМКУ також встановили, що Галина Кекош і Стефанія Фалісей подавали податкову звітність з однієї електронної скриньки та користувались однаковим програмним забезпеченням для подання документів на тендер, а також аналогічно їх оформляли. А між СТ «Оксамит» і Стефанією Фалісей існували господарські стосунки: фірма перераховувала підприємиці гроші за придбані товари.

До речі, для СТ «Оксамит» це вже другий штраф – у травні 2020 року АМКУ довело змову фірми на торгах з ТЗВП «Інес», та призначили їм 136 тис. грн штрафу сумарно.

Про це рішення, а також ознаки шахраювання на торгах детальніше у викладено у  іншому матеріалі [3] «Наші гроші Львів».


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/06/30/amku-povtorno-oshtrafuvav-firmu-yaka-mahlyuvala-na-torgah-v-kam-yanko-buzkomu-rajoni/

URLs in this post:

[1] оприлюднили: http://www.amc.gov.ua/amku/doccatalog/document?id=88829&schema=lviv

[2] написали: http://ngl.media/2020/01/16/kam-ianko-buz-ki-osvitiany-zbyraiut-sia-vidpysaty-mayzhe-dva-mil-yony-na-kharchuvannia-shkoliariv-podruzhzhiu-tendernykh-zmovnykiv/

[3] матеріалі: http://ngl.media/2020/05/13/kam-yanko-buzkyh-kooperatoriv-vidstoronyly-na-try-roky-vid-tenderiv-za-rozpyl-ponad-troh-miljoniv-na-harchuvanni-shkolyariv/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.